Bagværk, Forårsmad, Mad på 30 minutter, Sommermad

Jordbærkoldskål med hjemmelavede kammerjunkere

0 comments

Hjemmelavet koldskål er altid en god idé og den klassiske version smager ganske fantastisk. Men har du nogensinde lavet koldskål med jordbær….? Det kan virkelig også noget! På én gang sødt og forfriskende, med mild smag af jordbær. Den smager skønt som den er, og endnu bedre med hjemmelavde kammerjunkere til!

Det er ikke spor svært at lave kammerjunkere, faktisk kan det klares på bare en halv time og det er bare noget andet end dem man køber. Kammerjunkerne i denne opskrift er med vanille og et lille strejf af citrus, hvilket klæder den milde jordbærsmag helt perfekt 🙂

Detaljer

Antal

2 pers

Forberedelse

10 min

Bagetid

20 min

Ingredienser

  • Kammerjunkere
  • 100 g hvedemel

  • 25 g grahamsmel

  • 1 tsk bagepulver

  • 50 g rørsukker

  • 50 g stuetempereret smør

  • 1 spsk vanillesukker

  • 1 æg

  • 1/2 spsk revet citronskal (el. lidt citronsaft)

  • Jordbærkoldskål
  • 2 æg

  • 2 spsk sukker

  • 1 tsk vanillesukker

  • 150 g friske eller frosne jordbær

  • 1/2 spsk limesaft

  • 6 dl kærnemælk

  • 2 dl tykmælk el. ymer

Sådan gør du

  • Kammerjunkere
  • Start med kammerjunkerne, da de skal ha længst tid.
    Rør mel, bagepulver, sukker, citronskal og vanillesukker godt sammen.
  • Tilføj smør og rør med håndmixer til smørret er helt smuldret. Saml dejen ved at røre æggene i.
  • Tril små kugler, tryk dem let flade og sæt på bageplade med bagepapir.
    Bag ved 150 grader i 20 min.
  • Jordbærkoldskål
  • Pisk æg, sukker og vanillesukker luftigt.
  • Blend jordbærrene og rør i sammen med lime, kærnemælk og tykmælk. Så er den klar! 🙂
  • Server koldskålen med kammerjunkere og evt. lidt friske bær ovenpå

Er du mere til den traditionelle form for koldskål, kan du finde en opskrift på det lige her: Koldskål med rugbrøds-croutoner og jordbær.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*