Aftensmad, Mad i ovnen, Tøm køleskabet, Vegetarretter

Løgtærte med karamelliserede løg, ost og timian

Herlig løgtærte; nem og billig at lave og med masser af velsmag 👏🏻
Tærter er fantastiske – der er simpelthen ikk det man ikke kan putte i dem og resultatet er altid godt 👏🏻
En ny favorit på listen er denne her løgtærte med karamelliserede løg, ost og timian.
Løgene giver den lækreste bløde konsistens og søde smag. Mascarpone og revet ost i æggemassen giver smovset cremethed og timian giver god smag – en sikker vinder kombi.

Jeg har brugt lidt forskellige løg; almindelige løg, rødløg og skalotteløg – bar hvad jeg havde og så er de mixet med olivenolie, balsamico, sirup, hvidløg og timian inden de bages i ovnen.

Til æggemassen har jeg brugt mascarpone (købt som dato-vare), men har du ikk det, kan du bruge hytteost, flødeost, creme fraiche eller græsk yoghurt i stedet – brug hvad du har, så har du en rigtig billig og super lækker ret 😊

Bunden har jeg købt færdig, så det var nemt bar at putte fyldet i og bage tærten👌🏻

Vi var ret begejstrede for både smag og konsistens i denne skønne tærte og jeg kan klart anbefale en løgtærte næste gang du står med en bunke løg, der skal bruges 😊👌🏻

Detaljer

Antal

4-6 pers

Forberedelse

15 min

Ovntid

40 min

Ingredienser

  • 1 tærtebund, færdigkøbt

  • Karamelliserede løg
  • 350g blandede løg, skåret i skiver

  • 3 fed hvidløg, finthakkede

  • 3 spsk olivenolie

  • 2 spsk sirup

  • 1 spsk balsamico

  • 1 tsk tørret timian

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • Æggemasse
  • 3 æg

  • 100 g mascarpone (kan erstattes af flødeost, hytteost, cremefraiche eller græsk yoghurt)

  • 125 g revet ost

  • 1/2 dl mælk

  • 1 tsk tørret timian

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader, alm ovn.
  • Start med løgene; skær dem i skiver og put i et ovnfast fad. Tilføj olie, sirup, balsamico og krydderier til fadet og rør sammen. Tilbered 30 min i ovnen.
  • Rør æggemassen sammen.
  • Placér tærtebunden i et smurt tærtefad (Ø ca. 24 cm) og forbag den 7-8 min – du kan bar sætte den ind sammen med løgene.
  • Når løgene er færdige, hældes de i den forbagte tærte og æggeblandingen hældes oveni. Rør fyldet lidt sammen, så løg og æggemasse fordeles godt.
  • Bag tærten 35-40 min i ovnen – til den er sprød og gylden og æggemassen fast – servér.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*