Aftensmad, Frokost og madpakkeinspiration, Måltidssalater, Retter med fisk, Sunde retter

Speltsalat med tun, æg og avocado

Let og lækker måltidssalat med speltkerner, tun, avocado, æg og edamebønner 🤗 Altsammen vendt i en mild sennepsvinaigrette, som lige præcis sætter prikken over i’et i denne salat 👌🏻


En fyldig og virkelig lækker omgang med sprød salat, og cremet avocado, fed næringsrig tun og masser af bid fra speltkerner og edamebønner 👌🏻Salaten er super nem; dressingen røres sammen og vendes sammen med de øvrige ingredienser og så er det bar at og anrette og servere😊


Spis den som en super duper lækker frokost eller lav den som en hurtig aftensmad 👌🏻

Jeg bruger speltkerner på dåse – de købes kogte og klar til brug (Bilka Føtex). Alternativt kan du koge speltkerner selv, så skal lidt ekstra tilberedningstid blot indregnes.
Et godt tip er at koge en stor portion og opbevare på køl i op til 4 dage, så kan du hurtigt ha en salat klar. Speltkerner kan også fryses i mindre portioner efter kogning og tages op efter behov 😊

Detaljer

Antal

1 pers

Tilberedning

15 min

Ingredienser

  • 2 gode håndfulde blandet salat (jeg køber en blandet pose, skyllet og klar til brug)

  • 75 g edamebønner uden bælg (optøet fra frost)

  • 1 dåse kogte speltkerner (svarende til 85 g)

  • 1 hårdkogt æg, skåret i tern

  • 50 g tun i vand, drænet

  • 1 moden avocado, skåret i tern

  • 2 spsk sesamfrø

  • Sennepsvinaigrette
  • 3 spsk olivenolie

  • 2 tsk hvidvinseddike

  • 1 tsk flydende honning

  • 1 tsk dijonsennep

Sådan gør du

  • Rør vinaigretten sammen og vend den sammen med speltkerner og edamebønner.
  • Anret salatblandingen på en tallerken og læg speltkerner og edamebønner ovenpå.
  • Top med æg, avocado, tun og sesamfrø – servér 😍

Tags

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*