Skal der grilles i disse dage? Her kommer en dejlig salat som et godt bud på tilbehør til grill-maden; en bulgursalat med grønt fra haven samt tomater, peberfrugt, ærter og mozzarella. På toppen er grøn pesto og ristede pinjekerner 😊👌🏻
Salaten er super nem; grøntsager skæres og så vendes hele baduljen ellers bar sammen med lidt citronsaft og friskkværnet salt, hvorefter det puttes i skål og toppes med pinjekerner 👌🏻
Salaten har både sprøde, cremede, søde og friske elementer og er fyldig og mættende pga en bulguren – en skøn sag, der såmænd også kan gå som måltid i sig selv 😊👌🏻
Bulguren har jeg købt på dåse, kogt og klar til brug – det er nemt! Men du kan selvfølgelig også koge din egen, så indberegnes kogetiden blot i tilberedningen 😊
Detaljer
2 pers
10 min
Ingredienser
2 dl kogte bulgur
et par håndfulde grøn salat (fx crisp, hjerte el.-krølsalat), hakkes let
3 (blomme)tomater, skæres i tern
1/2 rød peberfrugt, skæres i tern
1 1/2 dl friskbælgede ærter
1 håndfuld persille, hakkes fint
2 spsk citronsaft
lidt friskkværnet salt
1/2 dl pinjekerner
1/2 bøf mozzarella, skæres i tern
et par spsk grøn pesto
Sådan gør du
- Klargør salat, grøntsager og persille og vend det sammen med bulgur.
- Vend citronsaft og lidt friskkværnet salt i – anret salaten på en tallerken.
- Rist pinjekerner på en tør pande og top din salat med dem samt mozzarella og pesto – servér 😊
