Lynhurtig banankoldskål med ristede havregryn og mandler – en skøn lille ret til morgenmad, dessert eller mellemmåltid 👌🏻
Koldskålen skal bar blendes sammen, det tar 2 min og så skal gryn og mandler lige ristes af med lidt smør og sukker – nemt og godt! 🤗
De søde, sprøde gryn klæder den friske koldskål, der har et strejf af banan i smagen og på toppen er også lidt frisk banan for at fuldende den lille ret ☺️
Et hit hos store og små og lækkert i sommervarmen! 👌🏻
Detaljer
2 pers
15 min
Ingredienser
- Ristede havregryn og mandler
100 g havregryn, finvalsede
50 g mandler, finthakkede
50 g sukker
50 g smør
- Banakoldskål
5 dl kærnemælk
2 dl græsk yoghurt (el. lign)
1/2 tsk vanillesukker
1 tsk citronsaft
1 -2 modne bananer (smag til hvor kraftig banansmag du ønsker)
Sådan gør du
- Ristede havregryn og mandler
- Put alt på en pande og rist ved middel varme til smør og sukker er smeltet og havregrynene er let gyldne (ca. 5 min). Lad afkøle.
- Banankoldskål
- Put alt i en blender og blend til fin jævn konsistens.
- Put koldskål i et par skåle og top med ristede gryn og mandler og lidt frisk banan – servér 🤗

