Græsk inspireret i aften…?
Her kommet en herlig ret, der trækker sydhavsstemningen direkte hjem i haven; pitabrød med krydrede oksekødsbøffer, tzatziki, spicy dressing og feta – en lækker kombi med smæk på smagen 🤗
Farsen er rørt med sriracha tabascosovs, paprika, salt og peber – det gir en smagfuld, krydret bøf, som står perfekt til den friske tzatziki og den cremede, let spicy dressing.
Et nemt måltid, som alligevel lige er lidt ekstra – og hvis du vil kan bøfferne jo snildt laves på grillen 😊👌🏻
Detaljer
4 pers
30 min
Ingredienser
- Hakkebøffer
500 g oksekød
1 æg
1 spsk paprika
1 spsk sriracha
1 tsk salt
1/2 tsk peber
Smør til stegning
- Tzatziki
2 agurker
2 tsk flagesalt
2 dl græsk yoghurt
2 fed hvidløg, knust
salt og peber
- Dressing
1 dl græsk yoghurt
2 tsk sriracha
1-2 tsk flydende honning
salt og peber
- Desuden
4 gode pitabrød
lidt grønt salat
2 håndfuld god feta, grofthakket
Sådan gør du
- Hakkebøffer
- Rør alle ingredienser godt sammen. Form 4 bøffer, krydr med salt og peber og gennemsteg på pande eller grill.
- Tzatziki
- Flæk agurker på langs og fjern kerner med en ske. Riv agurkerne groft og drys med flagesalt, som de trækker i 10 min.
- Put agurkerne i en sigte og pres så meget vand ud som muligt. Vend sammen med græsk yoghurt, knust hvidløg og smag til med salt og peber.
Dressing- Rør græsk yoghurt, sriracha og honning sammen og smag til med salt og peber.
- Lun pitabrød og fyld med salat, bøffer, tzatziki, dressing og feta – servér 😍
