Aftensmad, Mad på 30 minutter, Sommer

Pitabrød med krydrede hakkebøffer, tzatziki og spicy dressing


Græsk inspireret i aften…?

Her kommet en herlig ret, der trækker sydhavsstemningen direkte hjem i haven; pitabrød med krydrede oksekødsbøffer, tzatziki, spicy dressing og feta – en lækker kombi med smæk på smagen 🤗


Farsen er rørt med sriracha tabascosovs, paprika, salt og peber – det gir en smagfuld, krydret bøf, som står perfekt til den friske tzatziki og den cremede, let spicy dressing.


Et nemt måltid, som alligevel lige er lidt ekstra – og hvis du vil kan bøfferne jo snildt laves på grillen 😊👌🏻

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • Hakkebøffer
  • 500 g oksekød

  • 1 æg

  • 1 spsk paprika

  • 1 spsk sriracha

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • Smør til stegning

  • Tzatziki
  • 2 agurker

  • 2 tsk flagesalt

  • 2 dl græsk yoghurt

  • 2 fed hvidløg, knust

  • salt og peber

  • Dressing
  • 1 dl græsk yoghurt

  • 2 tsk sriracha

  • 1-2 tsk flydende honning

  • salt og peber

  • Desuden
  • 4 gode pitabrød

  • lidt grønt salat

  • 2 håndfuld god feta, grofthakket

Sådan gør du

  • Hakkebøffer
  • Rør alle ingredienser godt sammen. Form 4 bøffer, krydr med salt og peber og gennemsteg på pande eller grill.
  • Tzatziki
  • Flæk agurker på langs og fjern kerner med en ske. Riv agurkerne groft og drys med flagesalt, som de trækker i 10 min.
  • Put agurkerne i en sigte og pres så meget vand ud som muligt. Vend sammen med græsk yoghurt, knust hvidløg og smag til med salt og peber.

  • Dressing
  • Rør græsk yoghurt, sriracha og honning sammen og smag til med salt og peber.
  • Lun pitabrød og fyld med salat, bøffer, tzatziki, dressing og feta – servér 😍

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*