Dessert, Forår, Kager, Sommer

Nøddekage med jordbærskum, friske bær og chokolade


Sommeren er så småt over os med skønne, lune og solrige dage. Lysten til sommerlig mad begynder at indfinde sig og ikke mindst – lysten til skønne sommerkager med masser af herlige bær 🤗

Her kommer her et bud på en dejlig en af slagsen; både nem, hurtig, fyldt med bær og bar super duper lækker 😍 Kagen består af nøddebunde med chokoladestykker toppet med jordbærskum, friske bær og liiige lidt mere chokolade – mums! 🤗
Kagen er både nem og hurtig at lave; bunden røres hurtigt sammen og når den er bagt pyntes den med flødeskum vendt med bær og vanille og så toppes den med endnu flere bær og chokolade – voila! Herlig kage til familien eller gæsterne 🤗

Kagen kan selvfølgelig nydes hele året, men er et godt bud på en skøn kage til de lune måneder 😊

Detaljer

Antal

6 pers

Forberedelse

10 min

Ovntid

15 min

Ingredienser

  • Nøddebund
  • 2 æg

  • 75 g sukker

  • 1 tsk bagepulver

  • 50 g hvedemel

  • 75 g mørk chokolade, grofthakket

  • 100g nødder, blendede (fx mandler, hasselnødder, valnødder mv. – brug hvad du har)

  • Jordbærskum
  • 2 dl fløde

  • 1 tsk vanillesukker

  • 2 1/2 spsk jordbærmarmelade, cremet (el. blendet)

  • 7-8 friske jordbær, skåret i små tern

  • Pynt
  • 150 g friske bær, fx jordbær, blåbær, hindbær el. ribs

Sådan gør du

  • Nøddebund
  • Pisk æg og sukker luftigt. Vend øvrige ingredienser i. Beklæd en rund springform ((Ø 22cm ca.) med bagepapir og hæld dejen i formen.
  • Bag ca. 15 min i 200 grader forvarmet ovn (alm ovn), til bunden er fast og gylden.
  • Jordbærskum
  • Pisk fløden til flødeskum og vend vanillesukker, marmelade og bær i tern i.
  • Fordel skummet på den afkølede bund og top med bær og chokolade – servér 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*