Sommeren er så småt over os med skønne, lune og solrige dage. Lysten til sommerlig mad begynder at indfinde sig og ikke mindst – lysten til skønne sommerkager med masser af herlige bær 🤗
Her kommer her et bud på en dejlig en af slagsen; både nem, hurtig, fyldt med bær og bar super duper lækker 😍 Kagen består af nøddebunde med chokoladestykker toppet med jordbærskum, friske bær og liiige lidt mere chokolade – mums! 🤗
Kagen er både nem og hurtig at lave; bunden røres hurtigt sammen og når den er bagt pyntes den med flødeskum vendt med bær og vanille og så toppes den med endnu flere bær og chokolade – voila! Herlig kage til familien eller gæsterne 🤗
Kagen kan selvfølgelig nydes hele året, men er et godt bud på en skøn kage til de lune måneder 😊
Detaljer
6 pers
10 min
15 min
Ingredienser
- Nøddebund
2 æg
75 g sukker
1 tsk bagepulver
50 g hvedemel
75 g mørk chokolade, grofthakket
100g nødder, blendede (fx mandler, hasselnødder, valnødder mv. – brug hvad du har)
- Jordbærskum
2 dl fløde
1 tsk vanillesukker
2 1/2 spsk jordbærmarmelade, cremet (el. blendet)
7-8 friske jordbær, skåret i små tern
- Pynt
150 g friske bær, fx jordbær, blåbær, hindbær el. ribs
Sådan gør du
- Nøddebund
- Pisk æg og sukker luftigt. Vend øvrige ingredienser i. Beklæd en rund springform ((Ø 22cm ca.) med bagepapir og hæld dejen i formen.
- Bag ca. 15 min i 200 grader forvarmet ovn (alm ovn), til bunden er fast og gylden.
- Jordbærskum
- Pisk fløden til flødeskum og vend vanillesukker, marmelade og bær i tern i.
- Fordel skummet på den afkølede bund og top med bær og chokolade – servér 🤗

