Aftensmad, Mad i ovnen

Kylling i fad med kartofler og grønt i cremet flødesovs

Super dejlig alt-i-ét fad ovnret med kartofler, porrer og kylling i en cremet flødesovs og på toppen revet ost – uhm!😍
Jeg har brugt frisk rosmarin i flødesovsen og jeg syns det smager super skønt! Men er man ikk til rosmarin, kan man erstatte det med frisk timian.
Jeg har også sneget lidt mornaysovs i flødesovsen, havde en rest. Det ikk strengt nødvendigt, men smager dejligt! 😊👏🏻
Der er lidt forberedelse til retten her, da kartofler li skal skrælles og skæres i skiver sammen med grøntsagerne. Men derefter er det altså bar i fadet med sagerne, og når kyllingen li er brunet, så klarer ovnen resten 👌🏻

Jeg har brugt kyllingeinderfilet – de små stykker gør ovntiden lidt kortere. Du kan også bruge store stykker kyllingefilet, så skal fadet bare være lidt længere i ovnen . hold øje med, hvornår kyllingen er gennembagt. Alternativt kan store stykker kylling skæres i mindre stykker.

Uanset hvad en virkelig dejlig ret – god til både hverdag og weekend 😊

Detaljer

Antal

2-3 pers

Forberedelse

25 min

Ovntid

65 min

Ingredienser

  • 1 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 porre

  • 2 stængler bladselleri

  • 500 g kartofler

  • 2 dl grøntsagsfond

  • 1 dl mornaysovs

  • 2 1/2 dl fløde

  • 2 tsk dijon sennep

  • 3 stængler frisk rosmarin

  • friskkværnet salt og peber

  • 350 g kyllinge inderfilet

  • 3 håndfulde revet ost

  • lidt persille

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Skær porrer og bladselleri i skiver
  • Skræl og skær kartofler i tynde skiver.
  • Put grøntsager og kartofler i et ovnfast fad.
  • Rør fond, mornaysovs, fløde og dijon sammen og hæld det i fadet.
    Put også rosmarinstængler i.
  • Tilbered 45 min i ovnen.
  • Brun kyllingestykkerne på en pande i lidt smør.
  • Tag fadet ud efter de 45 min, og fjern rosmarinstængler.
    Læg kyllingen i fadet og tilbered derefter yderligere 20 min i ovn.
    Put revet ost i fadet 5 minuttets tid før det er færdigt.
  • Tag fadet ud, drys med persille og servér 😍

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*