Super dejlig alt-i-ét fad ovnret med kartofler, porrer og kylling i en cremet flødesovs og på toppen revet ost – uhm!😍
Jeg har brugt frisk rosmarin i flødesovsen og jeg syns det smager super skønt! Men er man ikk til rosmarin, kan man erstatte det med frisk timian.
Jeg har også sneget lidt mornaysovs i flødesovsen, havde en rest. Det ikk strengt nødvendigt, men smager dejligt! 😊👏🏻
Der er lidt forberedelse til retten her, da kartofler li skal skrælles og skæres i skiver sammen med grøntsagerne. Men derefter er det altså bar i fadet med sagerne, og når kyllingen li er brunet, så klarer ovnen resten 👌🏻
Jeg har brugt kyllingeinderfilet – de små stykker gør ovntiden lidt kortere. Du kan også bruge store stykker kyllingefilet, så skal fadet bare være lidt længere i ovnen . hold øje med, hvornår kyllingen er gennembagt. Alternativt kan store stykker kylling skæres i mindre stykker.
Uanset hvad en virkelig dejlig ret – god til både hverdag og weekend 😊
Detaljer
2-3 pers
25 min
65 min
Ingredienser
1 løg
3 fed hvidløg
1 porre
2 stængler bladselleri
500 g kartofler
2 dl grøntsagsfond
1 dl mornaysovs
2 1/2 dl fløde
2 tsk dijon sennep
3 stængler frisk rosmarin
friskkværnet salt og peber
350 g kyllinge inderfilet
3 håndfulde revet ost
lidt persille
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Skær porrer og bladselleri i skiver
- Skræl og skær kartofler i tynde skiver.
- Put grøntsager og kartofler i et ovnfast fad.
- Rør fond, mornaysovs, fløde og dijon sammen og hæld det i fadet.
Put også rosmarinstængler i. - Tilbered 45 min i ovnen.
- Brun kyllingestykkerne på en pande i lidt smør.
- Tag fadet ud efter de 45 min, og fjern rosmarinstængler.
Læg kyllingen i fadet og tilbered derefter yderligere 20 min i ovn.
Put revet ost i fadet 5 minuttets tid før det er færdigt. - Tag fadet ud, drys med persille og servér 😍

