Aftensmad, Suppe

Cremet kyllingesuppe med kartofler, majs og porrer 

Jeg er altså bar pjattet med suppe og denne her cremede sag er ingen undtagelse; fyldt med dejlig kylling, kartofler, porrer og majs – på toppen er der knasende sprød bacon 🤗
Suppen er lavet på en kraftig bouillon og tilføjet flødeost og revet ost for mild rund smag og masser af cremethed 👏🏻
En virkelig dejlig og ret så comfortfood agtig suppe, som er nem at lave og helt perfekt som en hyggelig weekendret… Men den vil nu også være god på en hverdag, da den ikke kræver så meget og er klar på en lille halv times tid 👌🏻

Suppen laves ved at svitse kylling og grønt af, hvorefter der tilføjes bouillon og ost og så står det egentlig bar og simrer et kvarters tid, mens baconen sprødsteges 😊

Resultatet er en rigtig dejlig og smagfuld suppe, som både store og små kan være med på 🤗

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • 200 g bacon i tern

  • 300 g kyllingefilet

  • smør til stegning

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 porre

  • 4-5 kartofler, mellem str

  • 2 dl majs (bruger dem fra dåse)

  • 7 dl vand

  • 2 grøntsagsbouillonterninger

  • 150 g flødeost naturel

  • 100 g revet ost

  • 1 tsk tørret timian

  • 1 spsk hvidvinseddike

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Svits kyllingefileterne i lidt smør i en gryde – de skal lige brunes af. Tag kyllingestykkerne op af gryden.
  • Hak løg og hvidløg fint og steg i gryden, til løgene er bløde. Tilføj evt mere smør.
  • Skræl og skær kartofler i tern og skær porrer i skiver. Tilføj begge dele til gryden sammen med majs. Put også kyllingen tilbage i gryden.
  • Tilføj vand, bouillonterninger, flødeost, revet ost, timian og hvidvinseddike. Lad det hele simre ca. 15 min, til kartoflerne er møre. Imens sprødsteges bacon.
  • Tag kyllingefileterne op og træk dem fra hindanden med 2 gafler, så de bliver ala pulled chicken. Put kyllingen tilbage i gryden. Smag suppen til med salt og peber og servér med bacon på toppen 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*