Aftensmad, Simremad og gryderetter, Sunde retter, Suppe

Thai-inspireret nudelsuppe med kylling, peberfrugt og tomat

Skøn nudelsuppe med kylling, peberfrugt, tomat og chili 😊👌🏻


Suppen er lavet på bouillon og kokosmælk, som giver fint afrundet modspil til den mere spicy chili.
Hele herligheden er smagt til med lime, ingefær og lidt fiskesovs – et klassisk mix, der bar fungerer 😊
Suppen er både nem og hurtig og kan varieres efter, hvor spicy man ønsker den; skal der mere knald på smagen, puttes bar lidt mere chili i.
På toppen er der frisk koriander og lidt sesamfrø.

Når kylling, løg og hvidløg lige er svitset af, skal resten af ingredienserne bar i gryden og så står det hele og simrer et lille kvarters tid, til suppen er klar – nemt, hurtigt og godt! 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

25 min

Ingredienser

  • 450 g kyllingebrystfilet, skåret i tern

  • smør til stegning

  • 1 løg, skåret i ringe

  • 2 fed hvidløg, knust

  • 8 dl vand + 2 grøntsagsbouillonterninger

  • 1 dåse kokosmælk (400ml)

  • 2 spsk fiskesovs

  • 1-2 spsk limesaft

  • 1 tsk stødt ingefær

  • 1 rød peberfrugt, skåret i strimler

  • 150 g cherrytomater, skåret i halve

  • 1 chilifrugt (jeg brugte en grøn, men også rød eller gul kan bruges), skåret i tynde skiver

  • lidt nudler

  • salt og peber

  • Topping
  • 2 håndfulde frisk koriander

  • 4 spsk sesamfrø

Sådan gør du

  • Svits kyllingestykkerne i lidt smør i en gryde eller dyb pande, vend rundt til de har taget lidt farve på alle sider.
  • Tilføj løg og hvidløg til panden, svits til løgene er bløde.
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser (undtagen nudler) til suppen og lad det hele simre 8-10 min.
    Tilføj derefter nudler og lad suppen simre videre små 5 minutter, til nudlerne er møre.
    Smag suppen til med salt, peber og evt mere fiskesovs eller lime.
  • Servér med frisk koriander og lidt sesamfrø på toppen 😊👌🏻

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*