Pizza på menuen…? Denne her er bar god!
Lækker sprød bund, smurt med tomat og fyldt med kartofler, cherrytomater, smagfuld pesto og cremet mozzarella 👌🏻
Skønne skønne smager, der matcher hinanden perfekt 😊
Jeg har bagt bunden selv af en nem og hurtig dej. Men gider du ikk det, bruger du bar en købt bund – der findes så mange gode efterhånden 👏🏻
Når bunden er klar, er det bar at toppe med god sager, bage og voila – skøn pizzamenu i et snuptag 🤗
Detaljer
4 pers
10 min
60 min
12 min
Ingredienser
- Dej, 2 bunde
25 g gær
2 dl lunkent vand
1 spsk olie
50 g sigtemel (el andet fuldkornshvedemel)
275 g manitoba mel (el tipo 00 mel)
1/2 tsk sukker
1/2 tsk salt
- Fyld
1 stor kartoffel
4 spsk tomatsovs (el. ketchup)
250 g cherrytomater, skåret i halve
1 bøfmozarella
1 dl grøn pesto
1 spsk tørret basilikum
Sådan gør du
- Dej
- Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Rør olie i.
- Rør de 2 typer mel, sukker og salt sammen og tilsæt til gærblandingen.
- Ælt dejen godt, fx i røremaskine el. med dejkroge på håndmixeren. Dejen skal være fast, smidig og let klistret. Lad den hæve en time ved stuetemperatur i en oliesmurt skål.
- Efter hævning deles dejen i to som hver især rulles ud til bunde ud med kagerulle, de skal være 4-5 mm tykke. Put bundene på hver sin bageplade med bagepapir.
- Fyld
- Mens dejen hæver kan du skrælle og skære kartoflen i skiver. Kog skiverne 5 minutter, så de lige bliver let møre. Hæld vand fra og dup dem tørre.
- Smør tomatsovs (el. ketchup) ud på pizzabundene og fordel kartofler og tomater ovenpå. Skær mozzarella i mindre stykker og fordel på pizzaerne.
Top med klatter af pesto og et drys basilikum. - Tilbered pizzaerne 10-12 min i en 220 grader forvarmet ovn (varmluft) – bag en bund af gangen. Tag pizzaerne ud og servér 😊
