Aftensmad, Efterår, Simremad og gryderetter, Vinter

Mørbradgryde med cremet paprikasovs, spinat og bagte tomater

Uhm mørbrad, det er bar altid godt! Her får I det i herligt mix med cremet paprikaflødesovs, spinat og bagte tomater…. ☺️👌🏻
Sovsen er fyldig og smagfuld, kødet mørt og tomaterne bliver ekstra intense og let sødlige i smagen når de bages – et hit til den krydrede sovs ☺️👏🏻

Det er en ret som ikke kræver så mange ingredienser og som er simpel at lave og så smager den bar dejligt 👌🏻

Jeg har serveret det hele med ris, men kartoffelmos eller pasta kunne også være en mulighed – gør lige som du foretrækker 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • 200 g cherrytomater

  • 1 svinemørbrad

  • 1 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 3 dl vand

  • 1 grøntsagsbouillonterning

  • 2 dl fløde

  • 1 spsk ketchup

  • 2 tsk paprika

  • 1 dl soltørrede tomater

  • 2 håndfulde frisk, skyllet spinat

  • salt og peber

  • Desuden
  • 4 dl fulkornsris

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
    Skær cherrytomater i halve, put dem i et ovnfast fad, drys med salt og peber og stil dem i ovnen, mens du laver resten (de skal have ca. 20 min).
  • Sæt ris til kogning.
  • Rens din mørbrad og skær den i skiver af 1 – 1 1/2 cm. Krydr dem med salt og peber og brun dem i lidt smør på en pande. Tag kødstykkerne af varmen.
  • Hak løget fint og knus hvidløget. Steg begge dele på panden til løgene blir bløde.
    Tilsæt vand og boullionterning, rør til terningen er opløst. Tilsæt fløde, ketchup, paprika, soltørrede tomater og spinat. Rør til spinaten falder sammen (2-3 min) og smag til med salt og peber.
  • Put mørbraden tilbage på panden og lad det hele simre 5-7 min, til mørbraden er gennemstegt.
  • Tag dine cherrytomater ud af ovnen og læg dem i panden sammen med mørbrad og sovs.
  • Server retten med ris og evt et godt brød eller en god salat 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*