Frisk, farverig og fyldig – det er lige hvad du får I den her skønne måltidssalat med quinoa, edamebønner, tun, tomat og feta 😍
Salaten serveres med en smagfuld basilikumscreme lavet på græsk yoghurt, hvidløg og frisk basilikum 👌🏻
Resultatet er en lækker og mættende salat med herligt mix af friske tomater, sprød salat, cremet feta og næringsrig tunfisk.
Jeg bruger quinoa på dåse – de købes kogte og klar til brug. Med den løsning kan salaten her være klar på bar 10 minutters tid 😊Alternativt kan du koge quinoa selv, så skal lidt ekstra tilberedningstid blot indregnes.
Et godt tip er at koge en stor portion og opbevare på køl i op til 4 dage, så kan du hurtigt ha en salat klar 😊 Quinoa kan også fryses i mindre portioner efter kogning og tages op efter behov 😊
Salaten her laves helt simpelt ved at mixe alle ingredienser, anrette på tallerken og toppe med cremen, der bar blendes sammen i minihakker – nemt og godt! Og super sundt 🤗
Hvis du ikke har lyst til at lave din egen dressing, fungerer en købt lige så fint – så ville jeg bruge en urtedressing til denne salat 😊
Detaljer
1 pers
15 min
Ingredienser
2 store håndfulde blandet salat (jeg brugte et salatmix med spinat, rucola og rød salat)
1 dåse kogt quinoa (svarende til 85g)
75 g edamebønner uden bælg (fra frost)
125 g cherrytomater, skåret i kvarte (jeg brugte et mix med forskellige farver og former)
2 spsk feta, smuldret let
50 g tun i vand
1 spsk sorte sesamfrø til topping (kan udelades)
- Basilikumcreme
1 dl græsk yoghurt
1 lille fed hvidløg
1 håndfuld friske basilikumblade
1/2 tsk flydende honning
1 tsk lime el. citronsaft
1 spsk vand
salt og peber
Sådan gør du
- Basilikumcreme
- Put alle ingredienser i en minihakker og blend sammen, smag til.
- Salat
- Anret det blandede salatmix på en tallerken.
Hæld lidt kogende vand over edamebønnerne og lad dem trække 2 min inden de drænes for vand og puttes i en skål sammen med quinoa, tomater og feta. Rør det hele sammen og anret ovenpå salaten på tallerknen.
Top med tun, basilikumcreme og evt lidt sesamfrø – servér 😍

