Måltidssalater, Retter med fisk, Sunde retter

Måltidssalat med quinoa, tomater, tun og basilikumcreme

Frisk, farverig og fyldig – det er lige hvad du får I den her skønne måltidssalat med quinoa, edamebønner, tun, tomat og feta 😍


Salaten serveres med en smagfuld basilikumscreme lavet på græsk yoghurt, hvidløg og frisk basilikum 👌🏻
Resultatet er en lækker og mættende salat med herligt mix af friske tomater, sprød salat, cremet feta og næringsrig tunfisk.


Jeg bruger quinoa på dåse – de købes kogte og klar til brug. Med den løsning kan salaten her være klar på bar 10 minutters tid 😊Alternativt kan du koge quinoa selv, så skal lidt ekstra tilberedningstid blot indregnes.
Et godt tip er at koge en stor portion og opbevare på køl i op til 4 dage, så kan du hurtigt ha en salat klar 😊 Quinoa kan også fryses i mindre portioner efter kogning og tages op efter behov 😊

Salaten her laves helt simpelt ved at mixe alle ingredienser, anrette på tallerken og toppe med cremen, der bar blendes sammen i minihakker – nemt og godt! Og super sundt 🤗

Hvis du ikke har lyst til at lave din egen dressing, fungerer en købt lige så fint – så ville jeg bruge en urtedressing til denne salat 😊

Detaljer

Antal

1 pers

Tilberedning

15 min

Ingredienser

  • 2 store håndfulde blandet salat (jeg brugte et salatmix med spinat, rucola og rød salat)

  • 1 dåse kogt quinoa (svarende til 85g)

  • 75 g edamebønner uden bælg (fra frost)

  • 125 g cherrytomater, skåret i kvarte (jeg brugte et mix med forskellige farver og former)

  • 2 spsk feta, smuldret let

  • 50 g tun i vand

  • 1 spsk sorte sesamfrø til topping (kan udelades)

  • Basilikumcreme
  • 1 dl græsk yoghurt

  • 1 lille fed hvidløg

  • 1 håndfuld friske basilikumblade

  • 1/2 tsk flydende honning

  • 1 tsk lime el. citronsaft

  • 1 spsk vand

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Basilikumcreme
  • Put alle ingredienser i en minihakker og blend sammen, smag til.
  • Salat
  • Anret det blandede salatmix på en tallerken.
    Hæld lidt kogende vand over edamebønnerne og lad dem trække 2 min inden de drænes for vand og puttes i en skål sammen med quinoa, tomater og feta. Rør det hele sammen og anret ovenpå salaten på tallerknen.
    Top med tun, basilikumcreme og evt lidt sesamfrø – servér 😍

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*