Aftensmad, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Vegetarretter

Cremet risotto med champignon, blomkål, porrer og saltede mandler

Uhm risotto – jeg er altså fan! 🤗
Super duper cremet og smagfuldt – her i en udgave med svampe, blomkål, porrer og selvfølgelig godt med parmesan 🤗


Risotto laves jo egentlig bar ved at svitse grøntsagerne, tilføje risottoris og så koge det hele ind i cremet sovs med smagsgivere som hvidvin, parmesan og lidt krydderier. Derudover får risottoen selvfølgelig smag af det grønt du vælger at putte med og har i denne et fint strejf af porrer og svampe 👌🏻
Jeg har i udgave her tilføjet lidt fløde til sovsen for ekstra cremethed og så er der sprøde salte mandler på toppen som perfekt afrunding 🤗👌🏻


Risotto tar en lille halv time at lave og er en skøn comfortfood agtig ret – perfekt hyggemad🤗

Udgaven her er vegetarisk – god på kødfrie dage, men kan evt. tilføjes et drys sprød bacon på toppen, hvis du synes 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • Risotto
  • 2 skalotteløg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 dl hvidvin

  • 200 g champignon

  • 1 porre

  • 200 g blomkål

  • 300 g risottoris

  • 6 dl vand

  • 1 dl fløde

  • 1 grøntsagsbouillonterning

  • 50g revet parmesan

  • salt og peber

  • Saltede mandler
  • 2 dl vand

  • 1 dl salt

  • 200 g mandler

Sådan gør du

  • Saltede mandler
  • Put vand, salt og mandler i en gryde og giv et kort opkog, til salten er opløst.
    Dræn mandler for vand og hæld dem på en bageplade med bagepapir – tilbered 20 min i en forvarmet 150 grader varm ovn.
  • Risotto
  • Hak løg og hvidløg fint, svits på en pande i lidt smør, til løgene er bløde.
  • Tilføj hvidvin og lad det simre 4-5 min, til alkoholen er fordampet.
  • Hak champignon og blomkål fint og skær porrer i tynde skiver. Tilsæt grøntsagerne til panden og lad stege 2-3 min.
  • Tilføj nu risottoris, vand, fløde og bouillonterning til panden – lad det hele simre 20 min, til risene er tilpas møre og væsken kogt næsten helt ind.
    Vend parmesan i panden og smag til med salt og peber.
  • Server med lidt parmesan og hakkede saltede mandler på toppen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*