Uhm risotto – jeg er altså fan! 🤗
Super duper cremet og smagfuldt – her i en udgave med svampe, blomkål, porrer og selvfølgelig godt med parmesan 🤗
Risotto laves jo egentlig bar ved at svitse grøntsagerne, tilføje risottoris og så koge det hele ind i cremet sovs med smagsgivere som hvidvin, parmesan og lidt krydderier. Derudover får risottoen selvfølgelig smag af det grønt du vælger at putte med og har i denne et fint strejf af porrer og svampe 👌🏻
Jeg har i udgave her tilføjet lidt fløde til sovsen for ekstra cremethed og så er der sprøde salte mandler på toppen som perfekt afrunding 🤗👌🏻
Risotto tar en lille halv time at lave og er en skøn comfortfood agtig ret – perfekt hyggemad🤗
Udgaven her er vegetarisk – god på kødfrie dage, men kan evt. tilføjes et drys sprød bacon på toppen, hvis du synes 😊
Detaljer
4 pers
30 min
Ingredienser
- Risotto
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 dl hvidvin
200 g champignon
1 porre
200 g blomkål
300 g risottoris
6 dl vand
1 dl fløde
1 grøntsagsbouillonterning
50g revet parmesan
salt og peber
- Saltede mandler
2 dl vand
1 dl salt
200 g mandler
Sådan gør du
- Saltede mandler
- Put vand, salt og mandler i en gryde og giv et kort opkog, til salten er opløst.
Dræn mandler for vand og hæld dem på en bageplade med bagepapir – tilbered 20 min i en forvarmet 150 grader varm ovn. - Risotto
- Hak løg og hvidløg fint, svits på en pande i lidt smør, til løgene er bløde.
- Tilføj hvidvin og lad det simre 4-5 min, til alkoholen er fordampet.
- Hak champignon og blomkål fint og skær porrer i tynde skiver. Tilsæt grøntsagerne til panden og lad stege 2-3 min.
- Tilføj nu risottoris, vand, fløde og bouillonterning til panden – lad det hele simre 20 min, til risene er tilpas møre og væsken kogt næsten helt ind.
Vend parmesan i panden og smag til med salt og peber. - Server med lidt parmesan og hakkede saltede mandler på toppen

