Det smovset, det snasket og bar super duper mums 😍
Brunsvigersnegle med brunsvigersovs på toppen.. 😄
Så kan man da snakke om at forene det bedste fra 2 verdener 😄
Bløde, luftige snegle med brunsvigeremonce indeni og så lige en viiirkelig lækker brunsvigersovs ovenpå også 😍
Jeg har bagt dem i fad, så de bliver bløde hele vejen rundt og smovset holdes inde 😊
De er nemme at lave og perfekte til eftermiddagshyggen 👌🏻


Detaljer
18 stk
15 min
60 min
20 min
Ingredienser
- Dej
65 g smør
2 dl mælk
25 g gær
1 æg
2 spsk sukker
1/2 tsk salt
400 g hvedemel
- Remonce
200 g smør, stuetemperatur
200 g brun farin
- Brunsvigersovs
125 g brun farin
50 g smør
3/4 dl fløde
Sådan gør du
- Dej
- Smelt smørret i en lille gryde, tag af varmen, tilføj mælk og rør gæret ud i den lune blanding.
Hæld i en skål og rær æg og sukker ud i. - Efter hævning rulles dejen ud til et rektangel, 3-5 mm tykt. Remoncen røres sammen med elpisker og smøres på – fordel godt på hele dejen.
- Tilføj først mel og derefter salt. Rør nu dejen godt sammen og ælt færdigt på et meldrysset bord. Sæt til hævning 1 time.
- Rul dejen sammen på den lange led og skær snegle af ca. 3 cm tykkelse. Put dem i en bradepande el. fad med lidt afstand imellem.
- Pensl med mælk og bag ca 20 min ved 200 grader, alm ovn.
- Brunsvigersovs
- Mens sneglene er i ovnen, smeltes smør og brun farin sammen i en gryde ved lav varme. Rør undervej og lad simre et par minutter. Tilføj fløde og rør godt til jævn og fin sovs. Tag af varmen. Sovsen tykner, når den køler.
Når sneglene er kølet lidt, puttes sovsen på og serveres lune med ekstra sovs on the side 🤗
