Aftensmad, Mad i ovnen

Kylling i fad med tomatflødesovs, peberfrugt og bacon 

Ovnret på menuen?

Her får I en nem og lækker en af slagsen med kylling og peberfrugt i cremet tomatflødesovs – smagt til flødeost og serveret med ris og sprød bacon på toppen 😍

Kyllingen brunes lige af og puttes i et fad. Så laves sovsen, i fadet med den og så er der lækker mad en lille halv time senere. Jeg serverede det hele med lidt ris og et drys grønt – det var et hit!


En ret så klassisk, men virkelig god og nem ret. Hyggelig som weekendmad eller god i hverdagene, hvor maden godt må passe sig selv det meste af tiden -et hit hos både store og små 🤗

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

15 min

Ovntid

25 min

Ingredienser

  • 450 g kyllingebrystfilet

  • smør til stegning + lidt salt og peber

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 rød el. orange/gul peberfrugt

  • 1 dl soltørrede tomater

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 dl vand

  • 1 1/2 dl fløde

  • 1 hønsebouillonterning

  • 100 g flødeost (fx pikant eller med peberfrugt/paprika)

  • 2 spsk rød pesto

  • salt og peber

  • Desuden
  • 4 dl ris

  • 200 g bacon i tern

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  • Skær kyllingefileterne i mindre stykker og brun dem på en pande med lidt smør, krydr med salt og peber.
    Put de brunede (men ikke gennemstegte) kyllingestykker i et ovnfast fad.
  • Hak løg og hvidløg fint og svits på panden til løgene er bløde (2-3 min). Skær peberfrugt i strimler og soltørrede tomater i små tern og tilføj til panden sammen med alle øvrige ingredienser. Rør alt godt sammen og lad simre et par minutter, mens du smager til.
  • Hæld sovsen oven på kyllingestykkerne i fadet og tilbered 20-25 min i ovnen.
  • Imens koges ris og bacon sprødsteges.
  • Tag fadet ud af ovnen og drys bacon ovenpå. Servér med ris 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*