Ovnret på menuen?
Her får I en nem og lækker en af slagsen med kylling og peberfrugt i cremet tomatflødesovs – smagt til flødeost og serveret med ris og sprød bacon på toppen 😍
Kyllingen brunes lige af og puttes i et fad. Så laves sovsen, i fadet med den og så er der lækker mad en lille halv time senere. Jeg serverede det hele med lidt ris og et drys grønt – det var et hit!
En ret så klassisk, men virkelig god og nem ret. Hyggelig som weekendmad eller god i hverdagene, hvor maden godt må passe sig selv det meste af tiden -et hit hos både store og små 🤗
Detaljer
4 pers
15 min
25 min
Ingredienser
450 g kyllingebrystfilet
smør til stegning + lidt salt og peber
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød el. orange/gul peberfrugt
1 dl soltørrede tomater
1 dåse hakkede tomater
1 dl vand
1 1/2 dl fløde
1 hønsebouillonterning
100 g flødeost (fx pikant eller med peberfrugt/paprika)
2 spsk rød pesto
salt og peber
- Desuden
4 dl ris
200 g bacon i tern
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
- Skær kyllingefileterne i mindre stykker og brun dem på en pande med lidt smør, krydr med salt og peber.
Put de brunede (men ikke gennemstegte) kyllingestykker i et ovnfast fad. - Hak løg og hvidløg fint og svits på panden til løgene er bløde (2-3 min). Skær peberfrugt i strimler og soltørrede tomater i små tern og tilføj til panden sammen med alle øvrige ingredienser. Rør alt godt sammen og lad simre et par minutter, mens du smager til.
- Hæld sovsen oven på kyllingestykkerne i fadet og tilbered 20-25 min i ovnen.
- Imens koges ris og bacon sprødsteges.
- Tag fadet ud af ovnen og drys bacon ovenpå. Servér med ris 😊
