Frokost og madpakkeinspiration, Måltidssalater

Speltsalat med tun, æg og avocado

Herlig måltidssalat med speltkerner, tun, avocado, æg og edamebønner 🤗 Altsammen vendt i en mild sennepsvinaigrette, som lige præcis sætter prikken over i’et i denne salat 👌🏻
En fyldig og virkelig lækker omgang med sprød salat, og cremet feta, fed næringsrig tun og masser af bid fra speltkerner og edamebønner 👌🏻Salaten er super nem; dressingen røres sammen og vendes i – så er der bar tilbage at nyde og anrette et dejligt måltid 😊
Spis den som en super duper lækker frokost eller lav den som en hurtig aftensmad 👌🏻

Jeg bruger speltkerner på dåse – de købes kogte og klar til brug. Alternativt kan du koge speltkerner selv, så skal lidt ekstra tilberedningstid blot indregnes.
Et godt tip er at koge en stor portion og opbevare på køl i op til 4 dage, så kan du hurtigt ha en salat klar 😊 Speltkerner kan også fryses i mindre portioner efter kogning og tages op efter behov 😊

Detaljer

Antal

1 pers

Tilberedning

10 min

Ingredienser

  • 2 gode håndfulde blandet salat (jeg køber en blandet pose, skyllet og klar til brug)

  • 75g edamebønner uden bælg (optøet fra frost)

  • 1 dåse kogte speltkerner (svarende til 85g)

  • 1 hårdkogt æg, skåret i tern

  • 50 g tun i vand

  • 1 moden avocado, skåret i tern

  • 2 spsk sesamfrø

  • Sennepsvinaigrette
  • 3 spsk olivenolie

  • 2 tsk hvidvinseddike

  • 1 tsk flydende honning

  • 1 tsk dijonsennep

Sådan gør du

  • Rør vinaigretten sammen og vend den sammen med speltkerner og edamebønner.
  • Anret salatblandingen på en tallerken og læg speltkerner og edamebønner ovenpå.
  • Top med æg, avocado, tun og sesamfrø – servér 😍

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*