Aftensmad, Mad i ovnen, Sunde retter, Tøm køleskabet

Alt i ét fad med kartofler, grøntsager og kødsovs

Har I besluttet aftensmaden endnu? Ellers kan det her alt i ét fad virkelig anbefales! 🤗
I får grøntsager, kartofler og en smagfuld kødsovs – alt sammen bagt i fad i ovnen sammen med godt med ost og friske tomater 👌🏻
Resultatet er en fyldig, lækker og mættende ret som smager forrygende og som samtidig er god at få tømt ud i køleskabet med 😊
Grøntsagerne kan varieres efter hvad du har på lager og kartofler ku i princippet byttes ud med pasta, hvis det er det du har.
Uanset hvordan, så smager det dejligt! Og så er det nemt, da ovnen klarer det meste 👌🏻

Retten laves ved lige at svitse grøntsager og kartofler af, smide dem i et fad, lave kødsovsen, putte den oveni fadet sammen med lidt tomater og så i ovnen med hele molevitten, 40 velduftende minutter senere er der mad 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

15 min

Ovntid

40 min

Ingredienser

  • 1/4 spidskål, fintsnittet

  • 150 g champignoner, skåret i skiver

  • 1 porre, skåret i skiver

  • 200 g kartofler, skrællet og skåret i skiver

  • smør til stegning

  • 1 løg (el. rødløg), finthakket

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 500 g hakket oksekød

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 2 dl vand

  • 1 dl fløde

  • 1 oksebouillonterning

  • 1 spsk tørret basilikum

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 200 g revet ost

  • 2 tomater

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  • Opvarm smør i en gryde og svits kål, champignon, porrer og kartofler 3-4 min. Hæld blandingen i en ovnfast fad.
  • Put lidt smør i gryden igen og svits løg og hvidløg. Tilføj oksekød og lad det brune.
    Put hakkede tomater, vand, fløde, bouillonterning, basilikum, salt og peber i gryden og lad simre et par minutter.
  • Fordel halvdelen af den revne ost på grøntsagerne i fadet og hæld kødsovsen ovenpå.
  • Fordel tomatskiver i fadet og tilbered 30 min i ovnen.
  • Tag fadet ud og fordel den sidste halvdel af den revne ost i fadet, giv det 10 min mere i ovnen – til osten er smeltet.
  • Servér med et drys persille på toppen 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*