Aftensmad, Efterår, Mad i ovnen, Vegetarretter, Vinter

Rustik galette med flødeost, rodfrugter og feta

Masser af farver og smag i denne her herlige rustikke galette 🤗 Fyldet består af hhv. gule og lilla bolsjebeder, rødløg samt farvede gulerødder.
Bunden er smurt med en flødeost rørt op med masser af hvidløg og på toppen er cremet feta 😍
Du får et vidunderskønt mix af søde, bagte rodfrugter, salt feta og en cremet bund med et strejf af hvidløg. Virkelig dejlige smage, som bar klæder hinanden fortrinligt 👌🏻
Tærten er nem at lave; rodfrugterne bages li en lille halv time, mens dejen laves. Derefter puttes fyldet bar på bunden, der foldes op og så i ovnen igen – så har du altså et prima måltid, sprængfyldt med velsmag og gode sager 😊

En på én gang både sund og virkelig smagfuld ret, som samtidigt er vegetarisk 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

20 min

Ovntid

2 x 30 min

Ingredienser

  • Fyld
  • 350g blandede bolsjebeder og farvede gulerødder

  • 1 rødløg

  • 2 spsk olivenolie

  • salt, peber

  • 1 tsk tørret timian

  • Flødeostcreme
  • 100g flødeost naturel

  • 2 fed hvidløg

  • 2 tsk citronsaft

  • salt og peber

  • Tærtebund
  • 175 g hvedemel

  • 50 g rugmel

  • 1 tsk salt

  • 75 g stuetempereret smør

  • 1 dl yoghurt naturel el. creme fraiche

Sådan gør du

  • Fyld
  • Skræl og skær rødbeder og gulerødder i tynde skiver.
    Skær rødløg i skiver.
    Vend rodfrugter og rødløg sammen med olie, timian, salt og peber.
    Tilbered 25 min i en 220 grader forvarmet ovn, alm ovn. Vend fyldet et par gange undervejs.
  • Flødeostcreme
  • Rør flødeost sammen med knust hvidløgsfed, citronsaft, salt og peber.
  • Tærtebund
  • Rør alle ingredienser godt sammen, fx med håndmixer og ælt dejen færdig på meldrysset bord. Dejen skal være fast og let klistret. Sæt på køl 15-20 min, mens rodfrugterne tilberedes i ovnen.
  • Rul tærtebunden ud, ca 5 mm tyk. Smør hele bunden med flødeost, kom gerne ud til kanterne.
    Fordel derefter rodfrugt fyldet på bunden, men lad nu 4 – 5 cm af kanten være fri.
    Fold siderne lidt ind over fyldet. Tryk let sammen, så fyldet blir inde.
    Drys feta øverst.
    Bag galetten ca. 30 min ved 200 grader til kanten er sprød og gylden 😊

Er du mere til tomat? Denne rustikke galette med tomat er også fantastisk! 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*