Aftensmad, Mad i ovnen, Pizza

Pizza med pestocreme, kartofler, skinke og mozzarella

Pizza-aften…?
Denne her med pestocreme, kartofler, parmaskinke og mozzarella smager skønt! 😍
Cremet mozzarella og salt skinke giver fint modspil til kartoflerne og pestocremen gør bare lige det ekstra for smagen 🤗
På toppen er drysset med lidt frisk timian. Et virkelig herligt mix! 😊

Pizzabunden er nem at lave og efter lidt hævetid er det bar at fylde med skønne sager og bage den 😊

Jeg bruger gerne manitobamel eller tipo00 hvedemel når jeg bager pizzabundene selv – begge slags har et højt glutenindhold, hvilket gør dejen ekstra smidig. Det betyder i sidste ende ekstra lækre og sprøde bunde. Men har du ikke en af de to typer med, kan du sagtens bruge almindelig hverdemel! 😊

Detaljer

Antal

2 pizzer<br>4 pers

Forberedelse

15 min

Hævetid

1 time

Ovntid

12 min

Ingredienser

  • Pizzabunde (2 stk)
  • 25 g gær

  • 2 dl lunkent vand

  • 1 spsk olie

  • 50 g sigtemel (el andet fuldkornshvedemel)

  • 275 g manitoba mel (el tipo 00 mel)

  • 1/2 tsk sukker

  • 1/2 tsk salt

  • Fyld (til 2 bunde)
  • 2 spsk flødeost naturel

  • 2 spsk grøn pesto

  • 2 store kartofler, skåret i tynde skiver

  • 200 g parmaskinke

  • 1 kugle bøf mozzarella, skæres i skiver

  • 2 spsk frisk timian (el. tørret)

  • friskkværnet salt

Sådan gør du

  • Pizzabunde
  • Smuldr gæren og rør den ud i vandet.
    Rør olie.
    Rør de 2 typer mel, sukker og salt sammen og tilsæt til gærblandingen.
    Ælt dejen godt, fx i røremaskine el. med dejkroge på håndmixeren. Dejen skal være fast, smidig og let klistret. Lad den hæve en time ved stuetemperatur i en oliesmurt skål.
  • Efter hævning deles dejen i to som hver især rulles ud til bunde ud med kagerulle, de skal være 4-5 mm tykke. Put bundene på hver sin bageplade med bagepapir.
  • Fyld
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  • Mens dejen hæver kan du skrælle og skære kartofler i skiver. Kog dem 5 minutter, så de lige bliver let møre. Hæld vand fra og dup dem tørre.
  • Flødeosten røres sammen med pesto.
  • Nu er det bar at smøre pestocremen på de 2 bunde og fordele kartofler, skinke og mozzarella på dem. Drys timian øverst og kværn lidt salt hen over.
  • Tilbered 10-12 min i en 220 grader forvarmet ovn (varmluft) – bag en bund af gangen. Tag pizzaerne ud og servér 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*