Brød og boller, Fastelavn

Nemme wienerdejs fastelavnsboller med mokkaskum, karamel og marmelade

Der vinterferie lige om hjørnet er der måske nogle af jer, der går og tænker lidt i fastelavnsbolle-baner? Jeg gør ihvertfald – hver dag 😄🙈
Jeg elsker fastelavnsboller! Så lækre og med så mange muligheder for fantastisk fyld.

Jeg har en særlig forkærlighed for fastelavnsboller med wienerdej, jeg orker bar ikk rigtigt at lave den der lækre dej selv… hvis I har det ligesådan, men måske alligvel gerne vil sætte eget præg på fyldet, så kunne disse her være et hit!

Bollerne her er købt på frys og så er de ellers bar bagt, skåret over og fyldt med lækre sager. DET er da nemt at gå til! Og du kan naturligvis fylde lige præcis det i, du allerbedst kan lide😍


I bollerne her har jeg en hurtig mokkaskum, smovset karamelmidte, let syrligt brombærmarmelade i bunden og så lige lidt vanilleskum i toppen 🤩

Det lyder måske ikk sådan, men jeg lover! De er virkelig nemme og fyldet kan bikses sammen på 10 min – opskrift kommer lige herunder 😊

Detaljer

Antal

4 stk

Forberedelse

15 min

Ovntid

20 min

Ingredienser

  • 1 pakke Mette Munk fastelavnsboller fra frost

  • Mokkaskum
  • 3 dl piskefløde

  • 1 tsk instant kaffe

  • 1 spsk brun farin

  • 1/2 spsk bage kakaopulver

  • Vanilleskum
  • 2 dl fløde

  • 1 tsk vanillesukker

  • 1 tsk flormelis

  • Desuden
  • 4 spsk brombærmarmelade (eller den marmelade du foretrækker)

  • 4 spsk dulce de leche (karameliseret mælk på dåse)

  • Lidt chokoladeglasur til pynt

Sådan gør du

  • Mokkaskum
  • Brug en ske til at røre fløde og instant kaffe sammen til kaffen er opløst. Put brun farin og kakao i skålen og pisk alt sammen med håndmixer til en fin, luftig skum.
  • Vanilleskum
  • Pisk alle ingredienser sammen med håndmixer til en fin, luftig skum.
  • Samling af bollerne
  • Bag bollerne efter anvisninger på pakken.
  • Lad bollerne køle og skær dem over på midten. Smør marmelade på bundene. Put mokkaskum i en sprøjtepose med stjernetyl og fordel på bollerne ovenpå marmeladen. Put 1 spsk dulce de leche i midten af hver. Top med vanilleskum, læg øverste halvdel af bollerne på og pynt evt med overskydende skum og glasur – servér 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*