Bagværk, Glutenfrit, Morgenmad, Muffins og cupcakes, Sunde retter

Morgenmads-muffins med gulerødder og müsli-topping

Skønne svampede og krydrede morgenmadsmuffins med gulerødder og müsli-topping ☺️
Muffinsene er sødet med banan og en anelse honning og dejen krydret med lidt kanel, kardemomme og ingefær. På toppen er en knasende müsli-blanding af havregryn, chiafrø og hakkede mandler 👌🏻
Muffinsene er fri for gluten og raffineret sukker og indeholder ikk andet end hvad jeg normalt ville spise til morgenmad; havregryn, æg, lidt frugt og grønt 😊
Jeg serverer dem med en klat skyr og lidt sirup – det sætter altså li prikken over i’et 🤗

Detaljer

Antal

8 stk

Forberedelse

10 min

Ovntid

20 min

Ingredienser

  • Muffins
  • 3 æg

  • 120 g (glutenfri) havregryn ( du kan os bruge almindelige havregryn)

  • 1/2 tsk vaniljesukker

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 knsp salt

  • 1 tsk kanel

  • 1 tsk stødt ingefær

  • 1/2 tsk kardemomme

  • 1 spsk flydende honning

  • 100 g revet gulerod

  • 1 moden, most banan

  • Müslitopping
  • 25g (glutenfri) havregryn

  • 25g hakkede mandler

  • 2 spsk chiafrø

  • 1 tsk honning

  • 1 spsk kokosolie (el. smør)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Pisk æggene sammen og rør havregryn, vanillesukker, bagepulver, krydderier og honning i. Vend derefter gulerod og banan i. Fordel dejen i 8 muffinsforme (6 hvis de er store).
  • Put alle ingredienser til toppingen i en lille skål, opvarm i mikroovn til honning og kokosolie er smeltet, rør godt sammen.
    Fordel toppingen ovenpå muffinsene.
  • Bag dine muffins i 20 minutter til de er faste og gyldne. Server med en klat skyr eller græsk yoghurt og måske lidt sirup 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*