Skønne svampede og krydrede morgenmadsmuffins med gulerødder og müsli-topping ☺️
Muffinsene er sødet med banan og en anelse honning og dejen krydret med lidt kanel, kardemomme og ingefær. På toppen er en knasende müsli-blanding af havregryn, chiafrø og hakkede mandler 👌🏻
Muffinsene er fri for gluten og raffineret sukker og indeholder ikk andet end hvad jeg normalt ville spise til morgenmad; havregryn, æg, lidt frugt og grønt 😊
Jeg serverer dem med en klat skyr og lidt sirup – det sætter altså li prikken over i’et 🤗
Detaljer
8 stk
10 min
20 min
Ingredienser
- Muffins
3 æg
120 g (glutenfri) havregryn ( du kan os bruge almindelige havregryn)
1/2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
1 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1/2 tsk kardemomme
1 spsk flydende honning
100 g revet gulerod
1 moden, most banan
- Müslitopping
25g (glutenfri) havregryn
25g hakkede mandler
2 spsk chiafrø
1 tsk honning
1 spsk kokosolie (el. smør)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
- Pisk æggene sammen og rør havregryn, vanillesukker, bagepulver, krydderier og honning i. Vend derefter gulerod og banan i. Fordel dejen i 8 muffinsforme (6 hvis de er store).
- Put alle ingredienser til toppingen i en lille skål, opvarm i mikroovn til honning og kokosolie er smeltet, rør godt sammen.
Fordel toppingen ovenpå muffinsene. - Bag dine muffins i 20 minutter til de er faste og gyldne. Server med en klat skyr eller græsk yoghurt og måske lidt sirup 😊

