Frokost og madpakkeinspiration, Måltidssalater, Retter med fisk, Sunde retter

Linsesalat med bønner, ærter, makrel og feta

En fyldig, mættende og virkelig smagfuld salat med ærter, edamebønner, linser, makrel og feta – alt sammen suppleret af en mild og dejlig sennepsvinaigrette 🤗


Armen den er virkelig god denne her! Frisk, sprød, knasende og blød på samme tid og fyldt med ingredienser der bar klæder hinanden 👌🏻
Linser og bønner tilføjer masser af fylde, den fede fisk går perfekt i spænd med den friske salat og fetaen sørger for salt og cremet lækkerhed
Vinaigretten er på én gang sød og let syrlig og binder salaten sammen på fineste vis med et strejf af sennep, der lige giver lidt kant 👌🏻
Linserne her er taget direkte fra dåse, kogte og klar til brug, og så er der altså vidunderskøn salat klar på 10 minutters tid 😊👌🏻

Du kan selvfølgelig også koge dine egne linser, så indberegn blot 15 minutters kogetid i tilberedningen af salaten 😊

Detaljer

Antal

2 peres

Tilberedning

10 min

Ingredienser

  • 50 g blandet salat ( jeg køber gerne en blandet pose, klar til brug)

  • 100 g ærter (evt fra frost)

  • 200 g edamebønner (uden bælg, fra frost)

  • 150 g kogte belugalinser (sorte linser)

  • 100 g varmrøget makrel med peber

  • 2 dl feta

  • 2 spsk sorte sesamfrø

  • Sennepsvinaigrette
  • 3 spsk olivenolie

  • 2 tsk hvidvinseddike

  • 1 tsk flydende honning

  • 1 tsk dijonsennep

Sådan gør du

  • Blancher ærter og edamebønner 3 min i kogende vand, tag af varmen og dryp af.
  • Rør alle ingredienser til vinaigrette sammen og vend den sammen med linser, ærter og edamebønner.
  • Anret salaten på et fad eller 2 tallerkner og fordel bønne/ærte/linse blandingen ovenpå.
  • Fjern skind fra makrel, del i mindre stykket og fordel på tallerknerne.
    Top med smuldret feta og sesamfrø – servér 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*