Familiefavoritter, Fastelavn, Kager

Gammeldags fastelavnsboller med æblekompot, kanelremonce og chokolade

Gammeldags fastelavnsboller med fyld indeni og glasur på toppen. Mulighederne for fyld i sådanne boller er jo nærmest uendelige og i disse her har jeg lavet en kombi af æblekompot, kanelremonce og chokolade 😍
Fyldet her giver et helt perfekt mix af syrligt til masser af sødt og snasket og når det så trylles ind i en blød og lækker bolle med et strejf af kardemomme i dejen, ja det er altså lækkert! 😊

Både remonce og æblekompot er nemt at lave og kan klares mens dejen hæver 👌🏻
Så er det bar at rulle dejen ud, fylde godter i, folde sammen og bage 😊

Jeg har lagt en video ind til sidst af hvordan, jeg lukker bollerne. Når det lykkes, bliver fyldet indeni – lige som vi gerne vil ha det 😊

Detaljer

Antal

15 stk

Forberedelse

20 min

Hævetid

1 time

Ovntid

18 min

Ingredienser

  • Dej
  • 1 1/2 dl mælk

  • 100 g smør

  • 25 g gær

  • 1 æg

  • 300 g hvedemel

  • 75 g rugmel

  • 1 tsk vanillesukker

  • 1 tsk stødt kardemomme

  • 2 spsk sukker

  • 1/2 tsk salt

  • Æblekompot
  • 2 æbler

  • 2 spsk sukker

  • 1/2 dl vand

  • 1 tsk vanillesukker

  • Kanelremonce
  • 75 g sukker

  • 75 g marcipan

  • 75 g blødt smør, stuetemperatur

  • 1 tsk kanel

  • Desuden
  • 25g hakket mørk chokolade

Sådan gør du

  • Dej
  • Smelt smørret og tag af varmen.
    Opløs gæren i mælken.
    Rør æg og smeltet smør i gærblandingen.
  • I en anden skål røres mel, rugmel, vanillesukker, kardemomme, sukker og salt sammen – tilføj til den våde blanding lidt af gangen.
  • Rør alt godt sammen og ælt dejen færdig på et meldrysset bord til en fin jævn, let klistret dej. Sæt dejen til hævning 1 time ved stuetemperatur.
  • Æblekompot
  • Skær æbler i tern og put i gryde sammen med sukker, vand og vanillesukker, giv et kort opkog og lad simre til æblerne er så møre som du ønsker. Mos eller stavblend til ønsket konsistens.
  • Kanelremonce
  • Put alle ingredienser i en skål og rør godt sammen – jeg syns det er nemmest med håndmixer.
  • Samling af bollerne
  • Tænd ovnen på 175 grader, alm ovn.
    Efter hævning rulles dejen ud til en firkant, 3-4 mm tyk. Skær dejen i firkanter af ca. 10×10 cm.
    Put lidt æblekompot, marcipanremonce og hakket chokolade på midten af hver firkant.
    Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem godt sammen i samlingerne.
    Sæt fastelavnsbollerne på en bagepladen med bagepapir med samlingen nedad. Efterhæv 30 min. Pensl og bag ca. 18 min, til de er fine og gyldne.
    Lad bollerne køle og pynt dem med glasur inden servering 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*