Aftensmad, Glutenfrit, Simremad og gryderetter, Suppe, Vegetarretter

Cremet majssuppe med bagte blomkål og kartofler

Skal der suppe på menuen denne uge….?
Prøv denne her virkelig fine, cremede majssuppe – lavet på en base af majs, bagte blomkål, kartofler og kokosmælk 🤗
Suppen er rund og mild med liiige med lidt kant fra karry og et lille nip chili, som giver dybde til smagen.
På toppen er cremefraiche, sprøde bagte blomkål, majs og ristede pinjekerner 👏🏻
Suppen er virkelig nem at lave; blomkålen bages mens øvrige ingredienser til suppen simrer i en gryde og til sidst blendes alt til en cremet lækker suppe.
Man kunne godt koge blomkålen sammen med øvrige ingredienser, men de får en fin lidt nøddeagtig smag når de bages og samtidigt kan noget af det så bruges til topping – det kan godt anbefales 😊
En dejlig nem og super sund suppe – perfekt hverdagsmad og også god på kødfrie dage.
Er man ikk til det kødfrie, kunne stegt bacon og måske nogle sprøde brødcroutoner også være ret lækkert som topping 😊

Detaljer

Antal

2-3 pers

Tilberedning

35 min

Ingredienser

  • Suppe
  • 1/2 blomkål + lidt olivenolie og salt

  • 1 løg, grofthakkes

  • 2 fed hvidløgs, grofthakkes

  • smør til stegning

  • 350 g kartofler, skrælles og skæres i grove tern

  • 1 dåse majs (285g)

  • 6 dl vand

  • 1 grøntsagsbouillonterning

  • 1 dåse kokosmælk (400g)

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 2-3 tsk karry (smag til)

  • 1/2 tsk tørret timian

  • 1/2 tsk tørret oregano

  • 1/2 tsk stødt chili

  • Topping
  • lidt af det bagte blomkål

  • lidt majs

  • 1 dl pinjekerner

  • 1 dl cremefraiche

  • lidt frisk, hakket persille

Sådan gør du

  • Skyl blomkål og skær i tynde skiver – fordel på en bageplade med bagepapir og vend sammen med olivenolie og salt.
    Bag 20 min i ovn ved 200 grader, alm ovn, vend gerne 1-2 gange undervejs.
  • Put løg og hvidløg i en gryde sammen med smør og svits et par minutter.
  • Tilføj alle øvrige ingredienser til gryden og lad dem simre under låg, mens blomkålen tilberedes i ovnen.
  • Tag blomkål ud og put i gryden (gem lidt til topping).
    Blend alt sammen til en tyk, cremet suppe, smag til.
  • Rist pinjekerner på en tør pande, til de bruner let.
  • Servér suppen med cremefraiche, bagte blomkål, lidt majs og pinjekerner på toppen. Drys evt lidt persille på og så det klar 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*