Aftensmad, Efterår, Familiefavoritter, Simremad og gryderetter, Vinter

Bøf stroganoff med champignon og bacon 


Sådan en omgang simremad er altså bar skønt 👌🏻
Her er det klassisk bøf stroganoff; fyldt med smag, mørt oksekød, champignon og bacon – alt sammen kogt ind i en fyldig sovs med tomat, fløde og paprika 🤗 Uhm det altså gode sager! 👏🏻
Bøf stroganoff er super nemt at lave; kød og grønt svitses lige af og så simrer det ellers bar sammen med resten af ingredienserne i halvanden times tid og voila! Super lækker, smagfuld og ret så hyggelig simremad på menuen 😊
Jeg serverer med ris, men det kunne også ha været kartoffelmos 👌🏻

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

15 min

Simretid

1 1/2 time

Ingredienser

  • 200 g bacon i tern

  • 2 løg, finthakkede

  • 3 fed hvidløg, knust

  • 250 g champignon, skåret i skiver

  • smør til stegning

  • 500 g skært oksekød, skåret i strimler

  • 2 spsk hvedemel

  • 2 spsk paprika

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 2 spsk tomatpuré

  • 3 laurbærblade

  • 4 dl vand + 1 oksebouillonterning

  • 1 dl piskefløde

  • 1 håndfuld hakket persille

Sådan gør du

  • Sprødsteg bacon i en gryde og tag dem derefter op af gryden.
  • Svits løg, hvidløg og champignon i baconfedtet til løgene er bløde og blanke. Tag løg, hvidløg og champignon op af gryden.
  • Vend oksekød sammen med mel, paprika, salt og peber.
    Smelt lidt smør i gryden og brun kødet godt.
  • Put bacon, løg, hvidløg og champignon tilbage i gryden og tilføj også tomatpuré, laurbærblade, vand og oksebouillonterning – lad det hele simre 1 time til halvanden time. Simretid afhænger af størrelse på kødet, det er færdigt når det er mørt.
  • Tilføj til sidst fløde, smag til.
  • Servér med ris eller kartoffelmos og lidt persille på toppen. 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*