Aftensmad, Mad i ovnen

Ovnret med flødekartofler, porrer, kylling og bacon

Dejlig ovnret med flødekartofler, kylling, porrer og bacon 😊👌🏻

Du får alt i ét fad her; kartofler, sovs, kød og grønt. Retten kræver ganske lidt forberedelsestid og så klarer ovnen resten, mens den skønneste duft spreder sig i hjemmet.


Kartoflerne er vendt med fløde, porrer og parmesan inden blandingen er puttet i et fad. Kyllingen er lige krydret og stegt af og så puttet op til kartoflerne i fadet sammen med bacon. Derfra kræver det bare en times tid i retten og voila! Skøn og smagfuld aftensmad lige der 👏🏻

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

20 min

Ovntid

1 time

Ingredienser

  • 1 kg kartofler

  • 2 porrer

  • smør til stegning

  • 5 dl fløde

  • 2 dl vand

  • 1 dl revet parmesan

  • 1/2 tsk stødt muskatnød

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 600 g kyllingefilet

  • 200 g bacon i tern

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  • Skræl og skær kartofler i tynde skiver.
    Skyl og skær porrer i skiver.
  • Svits kartofler og porrer 3-4 min på en pande i lidt smør.
  • Tilføj fløde, vand, parmesan og krydderier – lad det hele simre et par minutter.
  • Hæld kartoffelblandingen i et ovnfast fad og sæt det i den varme ovn 40 min.
  • Imens krydres og brunes kyllingefileterne og bacon sprødsteges.
    Skær fileterne i lidt mindre stykker og put dem i fadet sammen med bacon.
  • Tilbered 20 min mere i ovnen; kartoflerne skal være møre og kyllingen gennemstegt.
  • Tag fadet ud, top evt med lidt finthakket porre eller persille – servér 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*