Har du nogensinde prøvet at lave suppe med kål..?
Denne her er med spidskål og porrer – deraf den fine grønne farve 🤗
Suppen er cremet og smagfuld, super sund og virkelig nem at lave – og så er det jo os en ret fin måde at få brugt overskuds grønt på 😊👌🏻
Suppen laves helt simpelt ved at koge alle ingredienser sammen, spæde til med lidt fløde, blende og smage til – voila. Og så kan man jo give den gas med li præcis den topping man foretrækker.
Her har jeg tilføjet lidt sprødt i form af små bagte kartoffeltern og knasende bacon 🤗
Detaljer
4 pers
30 min
Ingredienser
- Suppe
2 fed hvidløg, knust
800 g spidskål
1 porre
10 dl vand
2 grøntsagsbouillonterninger
1/2 tsk stødt muskatnød
1/2 tsk vanillesukker
1 dl fløde
salt og peber
- Crispy kartoffeltern
300 g kartofler
2 spsk olie
salt
- Desuden
200 g bacon i tern
lidt frisk persille
Sådan gør du
- Crispy kartoffeltern
- Start med de små kartoffeltern; skræl og skær kartoflerne i bitte små tern.
Put i ovnfast fad og vend sammen med olie og salt. Sæt i en 220 grader forvarmet ovn og lad dem tilberede derinde mens du laver resten (ca 25 min i ovn). Rør gerne kartoflerne rundt et par gange undervejs, så de bruner på alle sider. - Suppe
- Snit spidskål groft og skær porrer i skiver – tilføj begge dele til gryden sammen med alle øvrige ingredienser, dog undtagen fløden. Lad simre under låg ca. 15 min.
- Imens suppen simrer, sprødsteges bacon på en pande.
- Efter 15 minutters simren tilføjes fløde til gryden og indholdet i gryden blendes så til en jævn og cremet suppe.
- Smag til med salt og peber.
- Server med bacon, kartofler og evt lidt hakket porre på toppen ☺️

