Aftensmad, Mad i ovnen

Ris og kylling i fad med tomatsovs og mozzarella

Super lækker og smovset ovnret bestående af ris og kylling i en smagfuld tomatsovs – smagt til med timian og parmesan. På toppen er der lidt mozzarella for ekstra cremet lækkerhed😍


Alt tilberedes i et fad her, så når de indledende runder er klaret, er det bar at læne sig tilbage, mens ovnen ordner resten 🤗


Du får en super smagfuld og bar virkelig god og nem ret, som er et hit hos både store og små 😊👌🏻

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

10 min

Ovntid

35 min

Ingredienser

  • 2 løg

  • 4 fed hvidløg

  • smør til stegning

  • 4 dl løse rå ris

  • 2 dåser hakket tomat

  • 5 dl vand + hønsebouillonterning

  • 3 kviste frisk timian (el. 1/2 spsk tørret)

  • 1 spsk paprika

  • 1 tsk stødt chili

  • 2 spsk frisk parmesan

  • 1 dl fløde

  • 2 tsk sukker

  • 600 g kyllingefilet

  • 1 kugle bøf mozzarella

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  • Hak løg og hvidløg fint, svits et par minutter i smør på en pande.
  • Put de stegte løg og hvidløg i et ovnfast fad sammen med de løse, rå ris.
  • Put hakket tomat, vand og bouillonterning på panden sammen med krydderier, parmesan, fløde og sukker – rør sammen og lad simre et par minutter. Smag sovsen til med lidt salt og peber.
  • Hæld sovsen i det ovnfaste fad og rør godt sammen med løg og ris.
  • Krydr kyllingefileter med lidt salt og peber og brun på panden. Skær fileter i lidt mindre stykker og læg dem i det ovnfaste fad.
    Sæt fadet i ovnen 20 min.
  • Efter 20 min tages fadet ud, så mozzarella kan fordeles øverst.
    Put tilbage i ovn og giv yderligere 15 min, til osten er smeltet.
  • Tag fadet ud og servér 😍

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*