Aftensmad, Familiefavoritter, Mad i ovnen, Pastaretter

Mac’n’cheese med kylling, spinat og blomkål

Nem og smovset aftensmad….?
I skal prøve den her mac’n’cheese med kylling, blomkål og spinat! 🤗
Krydret stegt kylling vendt sammen med blomkål, macaroni-pasta og en himmelsk lækker spinat/ostesovs – muuums! Knald på snasket lækkerhed og smag i denne her 😍

Sådan en ret med masser af ost kan godt være lidt tung, men den milde, friske blomkål gør retten både lettere og sundere – det smager bar dejligt i kombi med det andet 👌🏻
På toppen er der rasp, som sørger for lidt knas og så selvfølgelig også lidt ekstra mozzarella 🤗

Jeg brugte kylling i fadet, men det kunne også ha været hakket oksekød, hakket kyllingekød eller bar en pakke skinketern – brug lige hvad du har og foretrækker 😊

En hyggelig weekendret eller en nem og smovset hverdagsret 🤗

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

15 min

Ovntid

15 min

Ingredienser

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • smør til stegning

  • 300 g kyllingefilet i tern

  • 300 g blomkål

  • 200 g macaroni pasta

  • Oste/spinatsovs
  • 2 spsk smør

  • 1 spsk hvedemel

  • 2 dl mælk

  • 2 dl vand

  • 1 grøntsagsbouillonterning

  • 1 frisk bøf mozzarella (200g)

  • 100 g frisk spinat

  • 50g revet parmesan

  • 2 spsk rasp

Sådan gør du

  • Skær blomkålen i små stykker og kog 5 min i letsaltet vand.
  • Sæt også macaroni til kogning og giv dem til de er al dente (også ca 5 min).
  • Hæld vand fra blomkål og macaroni og put begge dele i et ovnfast fad.
  • Hak løg og hvidløg fint og svits i lidt smør i en gryde til løgene er blanke – put løg og hvidløg i det ovnfaste fad.
  • I samme gryde brunes og krydres kyllingefilet. Put derefter også kyllingen i fadet.
  • Oste/spinatsovs
  • Smelt smørret i en gryde og pisk melet i.
  • Pisk først mælk og derefter vand i lidt efter lidt – pisk grundigt til en jævn og fin sovs.
  • Smuldr bouillonterning og put i sovsen.
  • Skær 2/3 af mozzarellaen i tern og vend i sovsen sammen med spinaten og parmesan. Lad simre 4-5 min til osten er smeltet. Smag evt til med lidt salt og peber, hvis nødvendigt.
  • Hæld sovsen i fadet og rør alt godt sammen.
  • Drys med rasp og skær det sidste af mozzarellaen i skiver, som fordeles i fadet. Tilbered 15 min ved 175 grader, alm ovn – servér 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*