Bagværk, Brød og boller, Familiefavoritter

Bløde, luftige risengrødsboller bagt med damp

Selvom julen er ovre er I flere derude der, ligesom os, stadig godt kan finde på at lave en portion risengrød her i vintermånederne. 🤗
Engang imellem er der en rest grød tilovers og så er det super lækkert at bruge overskuddet i de her bløde, luftige og bar virkelig skønne risengrødsboller 👌🏻

De er gode både som morgenmad, som eftermiddagssnack eller til madpakken 👌🏻
Bollerne er nemme at lave, det kan klares helt uden fedtfingre 🤗

Bollerne her er bagt med damp – det giver bollerne gode vilkår for at hæve, blive bløde og luftige og så får de en fin glød 👌🏻
Du kan bage med damp ved at sætte et fad med vand i bunden af ovnen, når du sætter bollerne ind. Men bollerne kan også sagtens laves uden damp, gør som du foretrækker 😊

Bollerne holder sig lækre og bløde i op til 3 dage, men kan selvfølgelig også fryses ved behov.

Detaljer

Antal

12 stk

Forberedelse

10 min

Hævetid

1 time

Ovntid

18 min

Ingredienser

  • 50 g gær

  • 2 dl varmt vand

  • 2 dl mælk

  • 1 æg

  • 50 g smeltet smør

  • 250 g færdig risengrød

  • 2 spsk sukker

  • 1 tsk. salt

  • 1 tsk kardemomme

  • 600 g hvedemel

Sådan gør du

  • Put varmt vand og kold mælk i en skål og opløs gæret i den lune blanding.
  • Rør æg, smeltet (el. flydende) smør og risengrød i skålen.
  • Rør sukker, salt, kardemomme og mel sammen i en skål og tilføj derefter den tørre blanding til skålen med den våde blanding. Rør alt grundigt sammen med en ske til en fast, men let klistret dej.
  • Lad hæve 1 time ved stuetemperatur.
  • Tænd ovnen på 225 grader, alm ovn.
  • Brug en ske til at sætte klatter af dejen på en bageplade med bagepapir, så du får 12 boller.
  • Put bollerne i den varme ovn og stil samtidigt et fad med vand i ovnen, hvis du ønsker at bage med damp. Bag bollerne ca. 18 min til de er fine og gyldne 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*