Uhm – kylling i karry 🤗
Når det bar gerne må være nemt, klassisk og virkelig godt!
Jeg har piftet denne version op med lidt blomkål og æbletern i sovsen, hvilket giver fint modspil til den krydrede sovs 👌🏻
Udgaven her er super nem – alt er egentlig bar puttet i gryden og så simrer det sammen, mens risene koges. Til sidst trækkes kyllingekødet fra hinanden for en ekstra lækker pulled effekt, tilbage i gryden med det og så er det klar 🤗
Der er rig mulighed for at variere den her ret, prøv fx at tilføje peberfrugt eller små gulerodstern til sovsen – eller drop alle grøntsagerne og servér den helt plain 😊
Du kan også gå all in ala ristaffel og servere små skåle med topping til som fx majs, ananas, peanuts, syltede hvidløg, perleløg, kokosmel og mangochutney – kun fantasien sætter grænser 😍
Uanset hvad smager det dejligt og er en skøn børnevenlig hverdagsret 😊
Detaljer
4 pers
30 min
Ingredienser
4 dl ris + letsaltet vand til kogning
1 løg, finthakket
smør til stegning
400 g kyllingefilet
1 dåse kokosmælk (400ml)
1 spsk karry
1 tsk sukker
1 kyllinge-bouillonterning
150 g blomkål, skåret i små buketter
1 stort æble, skåret i små tern
evt salt og peber
Sådan gør du
- Sæt risene til kogning.
- Svits løgene i lidt smør til de er blanke.
- Tilføj kyllingefilet, kokosmælk, karry, sukker og bouillonterning til gryden – lad simre under låg 10 min.
- Del blomkål i små buketter og skær æbler i tern, tilsæt begge dele til gryden efter de 10 minutter og lad simre 15 min mere.
- Tag kødet op af gryden, træk det fra hinanden med 2 gafler, put tilbage i gryden og vend rundt.
- Smag evt sovsen til med lidt salt og jævn den, hvis du synes.
Servér med ris og et drys persille 🤗

