Aftensmad, Familiefavoritter, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter

Kylling i karry med blomkål og æbler

Uhm – kylling i karry 🤗
Når det bar gerne må være nemt, klassisk og virkelig godt!
Jeg har piftet denne version op med lidt blomkål og æbletern i sovsen, hvilket giver fint modspil til den krydrede sovs 👌🏻


Udgaven her er super nem – alt er egentlig bar puttet i gryden og så simrer det sammen, mens risene koges. Til sidst trækkes kyllingekødet fra hinanden for en ekstra lækker pulled effekt, tilbage i gryden med det og så er det klar 🤗

Der er rig mulighed for at variere den her ret, prøv fx at tilføje peberfrugt eller små gulerodstern til sovsen – eller drop alle grøntsagerne og servér den helt plain 😊

Du kan også gå all in ala ristaffel og servere små skåle med topping til som fx majs, ananas, peanuts, syltede hvidløg, perleløg, kokosmel og mangochutney – kun fantasien sætter grænser 😍

Uanset hvad smager det dejligt og er en skøn børnevenlig hverdagsret 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • 4 dl ris + letsaltet vand til kogning

  • 1 løg, finthakket

  • smør til stegning

  • 400 g kyllingefilet

  • 1 dåse kokosmælk (400ml)

  • 1 spsk karry

  • 1 tsk sukker

  • 1 kyllinge-bouillonterning

  • 150 g blomkål, skåret i små buketter

  • 1 stort æble, skåret i små tern

  • evt salt og peber

Sådan gør du

  • Sæt risene til kogning.
  • Svits løgene i lidt smør til de er blanke.
  • Tilføj kyllingefilet, kokosmælk, karry, sukker og bouillonterning til gryden – lad simre under låg 10 min.
  • Del blomkål i små buketter og skær æbler i tern, tilsæt begge dele til gryden efter de 10 minutter og lad simre 15 min mere.
  • Tag kødet op af gryden, træk det fra hinanden med 2 gafler, put tilbage i gryden og vend rundt.
  • Smag evt sovsen til med lidt salt og jævn den, hvis du synes.
    Servér med ris og et drys persille 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*