Er I klar på en fuldstændig uimodståelig lille (weekend)snack?
Denne her fetadip med bagte tomater smager faaantastisk! Dippen er lavet af den gode puck feta og blendet med græsk yoghurt, salt, peber, honning og lidt citron til en perfekt cremet konsistens. Tomaterne er bagt med hvidløg, parmesan, krydderier og frisk timian og deres intense, lidt sødlige smag går perfekt til den lidt salte dip.
Jeg har lavet hjemmelavede tortillachips til – det er virkelig nemt! Men de kan selvfølgelig også købes eller dippen kan serveres med fx grøntsagsstave – eller måske med begge dele 😄
Dippen er lækker som en hyggelig lille snack, til tapasbordet eller i en sandwich. Mulighederne er mange, den er nem og smager bar dejligt! 😊
Detaljer
4 pers
10 min
25 min
Ingredienser
- Fetadip
200 g græsk yoghurt
300 g fetaost, f.eks. PUCK feta
1 spsk. flydende honning
1 spsk citronsaft
1/2 dl vand
salt og peber
- Bagte tomater
300 g små blandede tomater
2 fed hvidløg, presset
1/2 dl olivenolie
2 spsk revet parmesan
salt og peber
- Hjemmelavede tortillachips
4 pitabrød (el. 2 tortilla pandekager)
1/2 dl olivenolie
salt
Sådan gør du
- Fetadip
- Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet, blød og cremet dip.
- Bagte tomater
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
- Halver tomaterne og put dem i et fad sammen med olivenolie, hvidløg, parmesan, salt og peber – bland alt godt sammen. Pil bladene af timian kvistene og drys over tomaterne.
- Bag i ca. 25 minutter indtil tomaterne er “rynkede” og lad dem derefter køle.
- Kom tomaterne og saften ovenpå fetadippen.
- Hjemmelavede tortillachips
- Del pitabrødene i 2 og skær dem i små trekanter. Bruger du tortillapandekager, skæres de bar i små trekanter.
- Put brødet på panden sammen med olivenolie og salt. Steg under jævnlig omrøring til trekanterne er gyldne – tag af varmen og dryp af på køkkenrulle. De blir mere sprøde, når de køler.
- Servér fetadip med tomater og tortillachips 🤗