Her kommer en omgang hurtig, sund og virkelig god hverdagsmad, hvor der er rig mulighed for at bruge dine rester og samtidigt få noget lækkert indenbords 😊
I panden er krydret oksekød, frisk spinat, spidskål og perlebyg – en nem og lækker ret smækfyldt med proteiner, vitaminer og kostfibre… 👌🏻 Du steger og krydrer egentlig bar kødet sammen med lidt løg og hvidløg og tilføjer så det grønt du har – squash, broccoli og peberfrugt ku fx også ha været godt i. Til sidst vendes perlebyg og lidt græsk yoghurt i panden og voila – cremet, smagfuldt, sundt og lækkert, det hele klar på 30 min 🤗
Ingredienser
2 dl perlebyg + letsaltet vand til kogning
1 løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
500 g hakket oksekød
1 tsk salt
1/2 tsk peber
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
1/2 tsk stødt chili
1/2 spidskål, fintsnittet
150g frisk, skyllet spinat
1 dl græsk yoghurt (el. creme fraiche)
Sådan gør du
- Sæt perlebyggen til kogning (ca. 25 min).
- Svits løg og hvidløg i lidt smør på en dyb pande.
- Tilføj oksekød og krydderier, svits til kødet er brunet. Tilføj spidskål og spinat, lad simre 10 minutters tid med jævnlig omrøring.
- Dræn perlebyggen for vand og vend i panden sammen med græsk yoghurt. Smag til med salt og peber – servér 🤗
