Glutenfrit, Måltidssalater, Retter med fisk, Salater, Sunde retter

Quinoasalat med kål, gulerødder, laks og avocado

Dejlig fyldig quinoasalat med kål, gulerødder, avocado og laks – serveret med krydderurtedressing, feta og saltede mandler 🤗
En virkelig dejlig måltidssalat til frokost eller aftensmad 👌🏻

Kål og quinoa er vendt sammen med en hurtig marinade – den gir smag og tar lidt af tygge-drøjheden ud af kålen 😊
Gulerødder tilføjer sprødhed og sammen med fed fisk, cremet feta, mild dressing og knasende mandler, ja så har du altså bare et herligt og smagfuldt mix 😊

Salaten er nem og hurtig at trylle frem og den efterlader maven mæt og tilfreds.

Quinoa kan købes på dåse – kogte og klar til brug. Alternativt kan du selvfølgelig koge dine egne quinoa, så skal kogetiden på dem bare regnes ind i tilberedningstiden. 😊

Detaljer

Antal

2 pers

Tilberedning

15 min

Ingredienser

  • 2 blade spidskål

  • 2 dl kogte quinoa

  • 2 håndfulde feldsalat (el. anden grøn salat)

  • 1 stor gulerod

  • 125 g varmrøget laks

  • 1 moden avocado

  • 1 dl feta

  • 1 håndfuld saltede mandler (kan erstattes af andre nødder, frø el. kerner)

  • Marinade
  • 2 spsk olivenolie

  • 1 spsk citronsaft

  • 1/2 tsk sød sennep

  • 1 tsk flydende honning

  • Krydderurtedressing
  • 1 dl cremefraiche

  • 1 tsk sød sennep

  • 1 tsk flydende honning

  • 1 tsk citronsaft

  • 1 dl hakkede friske krydderurter (jeg brugte persille og basilikum)

Sådan gør du

  • Rør marinaden sammen.
  • Snit spidskålen fint og vend sammen med quinoa og marinade.
  • Skræl guleroden og fortsæt med at skrælle strimler af, som tilføjes til skålen sammen med feldsalat. Vend gulerødder sammen med kål og quinoa og anret derefter blandingen på 2 tallerkner.
  • Fordel også laks, avocado, feta og hakkede mandler på tallerknerne.
  • Rør krydderurtedressingen sammen og dryp lidt på salaten – servér med resten af dressingen on the side 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*