Aftensmad, Efterår, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Vinter

Chili con carne med ris, nachos og creme fraiche

Klassisk chili con carne – en af mine absolut efterårs – og vinterfavoritter. En helt fantastisk lunende og krydret gryderet med smæk på smag og mums-faktor.

Sovsen er smagt til med masser af krydderier, rødvin og lidt mørk chokolade. Det lyder måske skørt, men jeg siger jer! Det er godt. Du får en fyldig ret, der får smagsløgene til at danse.

Jeg topper min chili con carne med cremefraiche, der giver helt perfekt cremet og mildt modspild til den fyldige ret.

Chili con carne er nemt at lave og kan laves hurtigt – eller simre over lang tid alt efter hvad tid og humør er til. Udgaven her er klar på en halv times tid, men du kan lade den simre i timevis, hvis du er mere til det – det blir den bare endnu bedre af. 🤗

Jeg harm udover creme fraiche, serveret chili con carnen med grove ris og salte nachos – det gir et skønt, smagfuldt og mættende mix 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • 1 stort løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 lille frisk rød chili

  • 1 spsk. olivenolie til stegning

  • 400 g hakket oksekød

  • 1/2 spsk paprika

  • 1 tsk. stødt spidskommen

  • 2 tsk. stødt koriander

  • 1/2 tsk. kanel

  • salt og friskkværnet peber

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 2 dl vand

  • 1 oksebouillonterning

  • 1 dl rødvin

  • 2 spsk tomatpuré

  • 1 dåse kidneybønner

  • 40 g mørk chokolade

  • Desuden
  • 4 dl grove ris

  • Nachos

  • Cremefraiche

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Fjern kerner fra chilien og hak den meget fint.
  • Steg løg, hvidløg og chili i olivenolie i en gryde. Tilsæt hakket oksekød, paprika, spidskommen, koriander, kanel, salt og peber. Vend rundt, og lad det stege, til kødet er brunet.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand, bouillon og rødvin. Lad gryden simre i mindst 20 minutter under låg.
  • Tilsæt drænede kidneybønner og smag retten til med chokolade, salt og peber.
  • Servér med ris, cremefraiche og nachos 😍


Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*