Aftensmad, Mad på 30 minutter, Pastaretter, Simremad og gryderetter, Tøm køleskabet

Pastaret med oksekød, rød pesto og cremet flødesovs

Oksekød til overs? Hvad bedre end at trylle det ned i en super cremet, smagfuld, hurtig og nem pastaret – sådan ret comfortfood agtig og helt perfekt som hurtig hverdagsmad eller hyggelig weekendmad😊
Pastaen her er vendt sammen med oksesteg, som jeg har skåret i strimler og en cremet flødesovs med tomat og rød pesto. Resultatet er en super lækker og cremet pastaret med masser af smag.


Som prikken over i’et er der drysset lidt parmesan og persille på toppen 👌🏻

Jeg brugte oksesteg i retten her, men du kan bruge lige hvad du har; oksesteaks, culotte eller hvad det måtte være. Har du ikke rester af oksekød, kan du selvfølgelig købe en frisk pakke og bruge i stedet – fx oksekød i strimler eller tern, så skal du bare indtænke bruning af kødet i din tilberedning 😊

Retten her er både nem og hurtig at lave, 25 minutter – så kan den være klar. 👌🏻

Detaljer

Antal

3 – 4 pers

Tilberedning

25 min

Ingredienser

  • 250 g (frisk) pasta (har du tørret er det os fint)

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • smør til stegning

  • 1 peberfrugt (både rød, gul og orange kan bruges)

  • 2 dl fløde

  • 2- 3 dl vand (alt efter hvor tyk du vil ha sovsen, jeg brugte 2 dl)

  • 2 spsk tomatpuré

  • 2 spsk rød pesto

  • 2 tsk paprika

  • 1 tsk tørret oregano

  • 1/2 tsk salt

  • 1 tsk sukker

  • 300 g tilberedt oksekød (steg eller steak, brug hvad du har)

Sådan gør du

  • Sæt pasta til kogning.
  • Hak løg og hvidløg fint, svits på pande eller gryde i lidt smør.
  • Skær peberfrugt i tern og tilføj til panden, svits med 2 min.
  • Tilføj fløde, vand, tomatpuré, krydderier og sukker – rør godt sammen og lad simre 5 minutter mens du smager til.
  • Skær oksekød i tern eller strimler.
  • Dræn pasta for vand.
  • Vend oksekød og pasta i panden. Rør sammen og lad simre et par minutter til oksekødet er varmt. Servér – evt med parmesan og persille på toppen 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*