Bagværk, Højtider, Kager, Konfekt, Nytår

Kransekage-hapsere med nougat og chokolade


Skal du ha kransekage til nytår…? Og syns du det er hyggeligt at lave det selv…? Så kunne de her skønne hapsere være et godt bud… 😊
De er lavet på en klassisk kransekage dej og så er der puttet nougat indeni og chokolade udenpå. De smager herligt og er ikke spor svære at lave… 😊
Kransekagedej laves af marcipan, æggehvider og flormelis som æltes sammen og så skal de formes og bages.

Når hapserne her er kølet af puttes nougat indeni og chokolade smeltes og puttes ovenpå – nemt! 😊


Det er ikk for tidligt at gå igang med kransekage et par dage før nytår, de blir nemlig bar bedre af lidt tid på køl og kan også sagtens fryses – så sætter dejen sig lidt ekstra og bliver mere konfektagtig. Så er der også en ting mindre på to do listen på den store dag 😊

Jeg har prøvet at forklare fremgangsmåden bedst muligt og der ligger også en video længere nede i opslaget her. 👌

Detaljer

Antal

10 stk

Forberedelse

15 min

Trækketid

30 min

Ovntid

10 min

Ingredienser

  • Kransekagedej
  • 2 æggehvider (ca. 60g)

  • 75 g flormelis

  • 250 g rå marcipan

  • Desuden
  • 100 g blød nougat

  • 50 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Put æggehvider og flormelis i en skål og rør sammen med piskeris (ikke med håndmixer, da det ikke skal piskes luftigt, men bar røres sammen). Lad blandingen trække ca. 30 min ved stuetemperatur, så flormelis smelter helt ud i æggehviderne.
  • Imens æltes marcipanen lidt i hænderne, så den blir mere blød og medgørlig.
  • Skær marcipan i grove tern og put op i skålen til æggehvideblandingen – ælt godt sammen til en samlet, klistret dej. Jeg brugte først ske og bagefter hænderne.
  • Put kransekagedejen i en sprøjtepose med stjernetyl og tryk 20 rosetter ud på en bageplade med bagepapir – de skal være ca. 4 cm i diameter.
  • Bag ca. 10 min ved 200 grader, varmluft. Hold øje, de skal bar være gyldne 😊
  • Lad kagerne køle helt af.
  • Rul nougaten til en pølse og skær 10 skiver på 3-4 mm hver.
    Put hver skive nougat mellem 2 stykker kransekage og pres let sammen, så de lige samles.
    Til sidst skal du gerne have 10 hapsere.
  • Hak chokoladen og smelt i mikroovnen. Pynt nu kransekagestykkerne med chokolade – jeg lavede tilfældige striber på 5 af dem og dyppede de 5 andre halvt i chokoladen. Det kan du gøre som du synes 😊
    Sæt på køl til servering. Skal de gemmes et par dage, så put dem i en lufttæt beholder.

Er du mere til traditionelle kransekagestykker? Så finder du min opskrift på det lige her.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*