Aftensmad, Efterår, Familiefavoritter, Simremad og gryderetter, Vinter

Kyllingefilet med porrer og bacon i cremet svampesovs

Vaskeægte smovsemad på menuen….? Prøv denne fuldstændig fantastiske omgang kyllingefilet med porrer, svampe, cremet flødesovs og bacon – måååms! 😍
Sådan en rigtig hyggemenu, som er nem og hurtig nok til hverdage eller oplagt som comfort food i weekenden 🤗
Krydr og steg kyllingen, lav sovsen og lad det hele simre sammen en lille halv time, top med bacon og servér med ris – voila! Nemmere eller bedre bliver det ikke 👏🏻

Hvis du foretrækker pasta eller kartofler, kan det selvfølgelig også serveres med det.

Vi lavede denne sprøde grønne salat til og så var der altså et prima måltid lige der. Håber I også kan lide det! 🤗

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

10 min

Simretid

25 min

Ingredienser

  • 500 g kyllingefilet

  • smør til stegning

  • 2 skalotteløg

  • 250 g hvide champignon

  • 1 porre

  • 2 fed hvidløg, presset

  • 3 dl fløde

  • 1 dl vand + 1 hønsebouillonterning

  • 1 dl cremefraiche

  • 2 stilke frisk rosmarin

  • 1/2-1 tsk dijon sennep (smag til)

  • 1-2 tsk sukker (smag til)

  • 1/2 tsk salt, lidt peber

  • Desuden
  • 200 g bacontern

  • 4 dl ris

Sådan gør du

  • Skær kyllingefileterne i lidt mindre stykker(jeg delte hver filet i 2) og brun dem godt i smør på en dyb pande eller i en gryde. De skal ikke være gennemstegte, men have stegeskorpe.
    Tag kyllingestykkerne af panden.
  • Hak løgene groft og skær champignon i tern – svits begge dele på panden til løgene er bløde og champignon lige har taget lidt farve.
  • Skær porren i skiver og føj til panden, svits 2 min.
  • Tilføj nu hvidløg, fløde, vand, bouillonterning, cremefraiche, rosmarin, dijon, sukker, salt og peber. Rør alt godt sammen og put så kyllingestykkerne tilbage i panden. Lad retten simre ca. 25 min til kyllingestykkerne er gennemstegte. Smag til løbende og juster evt. smag med dijon, sukker, salt, peber og/eller lidt lys eddike, hvis du synes retten trænger til syre.
  • Imens kyllingen simrer, sprødsteges bacon og der koges ris.
    Servér hele herligheden med ris i bunden og bacon på toppen 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*