Dessert, Højtider, Jul, Julefrokost

Juletrifli med æblegrød, kanelskum og brunkager

Juletrifli til decemberhyggen…?
Denne her er med brunkager, æbler og kanel-flødeskum 🤗
Let syrlige æbler er kogt med lidt vanille og ingefær, hvilket er et herligt match til den søde skum og sprøde kager 👌🏻 I det hele taget smage, der bar klæder hinanden; æble, kanel, vanille, ingefær og et krydret twist fra brunkager 😊
Triflien er nem og hurtig og et hyggeligt lille indslag til julebordet 😊

Detaljer

Antal

2 pers

Tilberedning

20 min

Køletid

30 min

Ingredienser

  • Æblegrød
  • 450 g æbler (4-5 stk)

  • 1 tsk frisk, revet ingefær

  • 1 tsk vanillesukker

  • 1 dl vand

  • Kanelflødeskum
  • 2 dl fløde

  • 1 spsk flormelis

  • 1 tsk stødt kanel

  • Desuden
  • 50 g bastogne kiks

  • 50 g brunkager

Sådan gør du

  • Skræl og skær æbler i tern. Put dem i en gryde sammen med ingefær, vanillesukker og vand – giv et kort opkog og lad så simre til æblerne er møre. Mos eller stavblend til en æblegrød. Sæt på køl ca. 30 min.
  • Pisk fløde sammen med flormelis og kanel til en let flødeskum.
  • Knus bastogne kiks og brunkager.
  • Find 2 glas frem og fordel den kølede grød, vanilleskum og kager i dem, så du får fine lag i glassene. Pynt evt med kanelstænger og brunkager og servér (eller gem til senere) 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*