En sprød og farverig salat til jule – eller vinterbordet med rosenkål, grønkål, æbler, bacon og den skønneste appelsindressing 😍
Grønkål og rosenkål – det da stride sager tænker du måske… og jo, det kan vi godt være enige om. MEN når du snitter kålen helt tyndt og fint og så li masserer dressingen ind i den (det tar drøjheden) og putter den i selskab med bacon, æbler, parmesan og ristede hasselnødder ja så snakker vi helt andre toner 🤗
En absolut vidunderskøn salat som er både sprød, frisk, let salt og en lille smule sød og bar virkelig god til de tunge juleretter… eller til en god gryderet.. eller til en smagfuld ovnret.. eller eller… ja du kan bruge den til li hvad du synes… 😊
Når jeg så samtidigt fortæller at den er både nem og hurtig at lave, så du da næsten allerede på vej i køkkenet ikk…? 😉
Detaljer
4 pers
15 min
Ingredienser
150 g bacon i tern
250 g rosenkål
2-3 blade frisk grønkål (ca. 50 g. hakket grønkål, hvis du køber det klar til brug)
1 æble
30g friskrevet parmesan
50 g hasselnødder
- Appelsindressing
Saften fra 1 appelsin (ca 1 dl)
2 spsk citronsaft
3 spsk olivenolie
1 tsk sirup el. flydende honning
lidt salt og peber
Sådan gør du
- Tænd for en pande og sæt bacon til stegning.
- Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
- Skyl og snit rosenkålen helt fint – brug evt et mandolinjern eller skær tynde skiver med en skarp kniv. Start oppefra og kassér den hårde bund på rosenkålene.
- Hak grønkålen helt fint med en skarp kniv.
- Put rosenkål og grønkål i en skål, hæld dressing over og massér den ind i kålen – det gør det nemmere at tygge.
- Skær æbler i små tern og vend i skålen sammen med parmesan og sprødstegt bacon.
- Rist hasselnødderne på en tør pande og top salaten med dem – servér 🤗

Flere vintersalater? Find ideer her: