Højtider, Jul, Julefrokost, Påske

8 pålægsideer til julefrokosten

December er højtid for julefrokoster og der er rig mulighed for at slå sig løs i køkkenet med skønne retter til bordet. Sild og fiskefileter er naturligvis en selvfølge på bordet, men personligt bliver jeg svært begejstret, når det er også lige er lidt ekstra ud over de helt klassiske input.

Der er ikke noget mere indbydende end et imponerende bord med masser af små retter lige til at hapse på et kvart stykke rugbrød

Når det er sagt, skal det stadig gerne være både nemt og overskueligt og med rimelig stor sandsynlighed for at lykkes – jeg tænker vi er mange der har det lige sådan 😀

Derfor har jeg i dette indlæg lavet en samling af skønne pålægsideer til julefrokosten, men retter, der samtidigt er både nemme og hurtige at lave og som samtidigt smager helt fantastisk.

Så pluk hvad du kan bruge, sæt julemusik på og gå i køkkenet, hyg dig! Og tryl et smukt bord frem, som vil glæde ethvert jule-madøre 🙂

Cremet hønsesalat med æbler, bacon og persille

Kog kødet, steg baconen og rør dressingen sammen – mix det hele i en skål sammen med æbler og persille og voila! Så er denne skønne lille ret klar.

Link her.

Hurtig skinkesalat med rødløg og purløg

En smagfuld og lynhurtig skinkesalat; rør dressingen sammen, hak løg og purløg – mix det hele med skinketern, så er den klar 🙂

Link her.

Æbleflæsk, simpel opskrift

Åh æbleflæsk, har du smagt det? Eller så MÅ du prøve. Søde æbler i skøn forening med salt bacon – blødt og knasende i et herligt mix og tilsammen en sand klassiker på julebordet. Klar på 25 min!

Link her.

Tunsalat med ærter og krydderurter

Tunsalat, det går man bare aldrig galt i byen med! Rørt sammen på få minutter og et super delikat indslag på julefrokostbordet.

Link her.

Krydrede julefrikadeller

Intet julebord uden frikadeller.

Denne her version er spicet op med nogle af julens krydderier og de smager faaantastisk!

Link her.

Hurtig laksesalat

Laksesalaten her er rørt sammen på 5 minutter og består udover laks af lidt rødløg, en håndfuld dild og agurk. Alt sammen vendt i en cremet dressing og smagt til med salt, peber og citron -mums for en vinder!

Link her.

Æggesalat med karry og cornichoner

Uhm, æggesalat – cremet og bar lækkert. Denne udgave med små syltede af agurker, som bare gør det rigtigt godt sammen med æg og karry – klar på 15 min!

Link her.

Hønsesalat med skinke, champignon og porre

Hønsesalat kan laves i mange udgaver – denne er med sprød skinke, smagfulde champignonger og porrer, der lige giver et twist til smagen. Den smager dejligt! Og er både nem og hurtig 🙂

Link her.

Det var lidt inspiration til julebordet! Samtidigt er mange af retterne helt oplagte også til påskebordet. Julen varer jo, som bekendt, lige til påske 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*