Højtider, Jul, Kager

Pebernødder som bedstemor lavede dem

Ingen jul uden pebernødder!

De her hjemmelavede pebernødder er både sprøde og nemme og giver lige julestemningen et ekstra nøk opad… 🎄Og så er det en af de ting, der bar smager allerbedst hjemmelavede 🤗

Denne opskrift er både nem og hurtig og virkelig god! Krydderimixet sørger for, at du ikke skal finde ret mange ingredienser frem og at smagen bliver helt autentisk – præcis som bedstemor lavede dem. Her får I min bedste opskrift på pebernødder 😊

Detaljer

Antal

Ca. 100 stk

Forberedelse

10 min

Ovntid

10 min

Ingredienser

  • 125 g sukker

  • 125 g smør, stuetemperatur

  • 1/2 dl piskefløde

  • 1 brev krydderimix til pebernødder, fx Tørleffs eller Dr. Oetker (købes i alle supermarkeder)

  • 1/2 spsk revet appelsinskal

  • 1 tsk bagepulver

  • 250 g hvedemel

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn-
  • Pisk smør og sukker godt sammen og pisk så fløden i.
  • Tilføj alle øvrige ingredienser og rør godt sammen.
  • Saml dejen ved at ælte den færdig på et meldrysset bord.
  • Tril dejen ud til lange pølser og skær små stykker af ca. 1×1 cm, tril hvert stykke til en pebernød og placér på en bageplade med bagepapir.
    Du skal nok gøre det af flere omgange, da alle ikke kan være på én bageplade.
  • Bag 1 bageplade af gangen i 8-10 min, bare lige til pebernødderne er gyldne.
  • Afkøl og servér.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*