Aftensmad, Efterår, Simremad og gryderetter, Vinter

Okse-simregryde med garam masala sovs og grøntsager

Simreret på menuen denne uge…?
Denne her er skøn og helt perfekt til vinterhalvåret -sådan rigtig hyggemad 😍


Forestil dig smør-blødt oksekød, der bare skiller når man stikker gaflen i det… svøbt ind i en smagfuld, krydret sovs med sprøde grøntsager som følgesvend. Det er altså kræs! 🤗
Retten er både hyggelig og nem at lave – den skal simre et par timer jovist, men mens den gør behøver du ikk foretage dig andet end at nyde duften der spreder sig i huset 😊
Jeg her serveret ris og naanbrød til, men kartoffelmos og en god salat vil også være godt – gør lige hvad du foretrækker 😊

Jeg har rundet sovsen af med kokosmælk, hvilket giver cremethed og en fin balance i den smagfulde ret. Hvis du hellere vil bruge fløde, kan kokosmælken erstattes af det.

Uanset hvad får du et virkelig dejligt måltid der bugner af vinterstemning og hygge 🤗

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

15 min

Simretid

2 1/2 time

Ingredienser

  • Ca. 1 kg oksegrydesteg, skæres i store tern

  • smør til stegning

  • 1 spsk frisk, revet ingefær

  • 2 spsk garam masala krydderi (købte mit i Meny)

  • 1/2 spsk paprika

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 2 1/2 dl vand

  • 2 1/2 dl kokosmælk (mix det flydende og faste), kan erstattes af fløde

  • 2 store gulerødder, skrællet og skåret i skiver

  • 1 rød peberfrugt, skåret i strimler

  • lidt salt og peber

  • 2 spsk majsstivelse + 1/2 dl vand til hævning

  • Desuden
  • Ris og evt naanbrød til servering

Sådan gør du

  • Brun oksekødstern godt i smør i en stor gryde.
  • Tilføj ingefær, garam masala og paprika, svits et par minutter.
  • Tilføj hakkede tomater, vand og bouillonterning – lad retten simre under låg ved lav varme 1 1/2 til 2 timer (oksekød er forskelligt, mærk efter om det er ved at være mørt inden næste step).
  • Tilføj kokosmælk, gulerødder og peberfrugt til gryden og lad simre yderligere 20 min. Sæt ris over den sidste del af simretiden.
  • Hvis du synes sovsen skal jævnes, så rør lidt majsstivelse ud i vand og tilføj til gryden, mens du giver et kort opkog så sovsen tykner.
  • Smag retten til og servér med ris og brød 🤗

Mere slowfood? Denne er også fantastisk!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*