Aftensmad, Efterår, Simremad og gryderetter, Tøm køleskabet, Vinter

Ølbraiseret oksekød med sprøde rodfrugter

Træk de varme sokker på, skænk et godt glas rødvin og så er der altså lagt op til en omgang helt fantastisk vinter hygge mad lige her… 😍
Du får ølbraiseret oksekød med sprøde rodfrugter i en kraftfuld sovs, der får smagsløgene til at danse 😍
Servér hele herligheden med en fløjsblød kartoffelmos og ikke et øje er tørt 🤗
Retten her passer sig selv – altså næsten.. du skal lige brune kød og bacon af og svitse grøntsagerne, men SÅ er der også tid til at smække fødderne op de næste 2 timer 🙌🏻

Sådan en omgang slowfood her er bar lige det ekstra – der kommer altså noget saft og kraft i smagen og den der duft der spreder sig i huset timerne i forvejen – uhm… 🤗

Lidt praktisk:

  • Jeg har brugt blandede rodfrugter – i Rema fx kan man mixe alle mulige forskellige rodfrugter til en meget fornuftig kilopris og så får man bar li den mængde man skal bruge. Og ellers bruger du bar, hvad du kan få fat i 😊
  • Jeg har brugt en støbejernsgryde, de gode til simreretter, men har du en almindelig stegegryde, går det os fint. Alternativt kan hele molevitten hældes i en stegeso og tilberedes i ovnen.
  • Brug en mørk, lidt sød øl – men ikk for kraftig. Jeg har brugt en Albani julebryg og det virker 👍🏻
    Er du mere til rødvin, skifter du bar øllen ud med vin. Af oksekød har jeg brugt okseinderlår i tern, men oksebov eller oksebryst kan også bruges.

Jeg har ikke tidligere bevæget mig så meget i de der langtidssimrede retter – har tænkt det var for omstændigt. Men nu har jeg prøvet nogle gange og det er virkelig bare super hyggeligt – jeg elsker at gå of nusse om retten, smage lidt til løbende og bar nyde duften der spreder sig. Ofte kræver sådanne retter et minimum af forberedelse og så klarer komfur eller ovn resten, så det er slet ikk spor besværligt 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

15 min

Simretid

2 timer

Ingredienser

  • 200 g bacon

  • 500 g oksekød i tern (+ 1/2 dl mel og salt/peber)

  • 2 løg, skåret i grove tern

  • 2 gulerødder, skåret i grove tern

  • 1 mørk øl, 33cl

  • 2 1/2 dl vand + 1 oksebouillonterning

  • 4-5 laurbærblade

  • 750 g blandede rodfrugter, skrællede og i grove tern (pastinak, jordskok, rødbeder mv.)

  • 2 dl perleløg

Sådan gør du

  • Sprødsteg bacon i en gryde. Tag bacon op, men lad fedtet blive.
  • Vend oksetern i mel, salt og peber, brun derefter godt i gryden. Tag kødet op. 
  • Svits løg og gulerødder 2 min og put så bacon og kød tilbage i gryden.
  • Tilføj øl, vand, bouillonterning og laurbærblade. Lad simre under låg ved lav varme i 2 timer.
  • Efter de 2 timer tilføjes rodfrugter og perleløg, hvorefter retten skal simre 30 min mere – til rodfrugterne er møre, men med bid.
  • Smag til og servér med kartoffelmos 🤗👏🏻

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*