Højtider, Jul, Konfekt

Marcipankonfekt med kirsebær, chokolade og mandler

December er lig med masser af hygge, juleslik, god mad og ikke mindst – julekonfekt 😊 Jeg elsker selv at lave konfekt, men det skal helst være noget der er nemt og overskueligt og med rimelig god sandsynlighed for at lykkes 😁 Sådan er det lige præcis med de her små konfektstykker; marcipanhapsere med syltede kirsebær, mørk chokolade og hakkede mandler 🤗 De består af bare 5 ingredienser og kan laves på under en halv time.

Marcipanen rulles sammen omkring kirsebærrene, skæres derefter i skiver, dyppes i chokolade og drysses med mandler – voila! Og de smager skønt 😍

De let syrlige kirsebær klæder den søde marcipan så fint og knasende mørk chokolade er jo bar altid lækkert 🤗 Er du mere til lys chokolade eller hvid, kan du også bruge det 👌🏻


Uanset hvad er de hurtige og nemme og helt perfekte til julebordet 😊

Detaljer

Antal

Ca. 12 stk

Tilberedning

20 min

Størknetid

30 min

Ingredienser

  • 250 g ren rå marcipan

  • lidt flormelis til udrulning

  • 2 spsk syltede kirsebær (dessertkirsebær på glas)

  • 150 g mørk chokolade

  • lidt hakkede mandler

Sådan gør du

  • Drys lidt flormelis ud på bordet og brug en kagerulle til at rulle marcipanen fladt ud, ca. 5 mm tyk. Har du et silikoneunderlag, kan det også bruges.
  • Placer kirsebær på en række i midten af marcipanen og rul så marcipanen sammen til en lang pølse, sådan at kirsebærerne ligger inden i rullen. Saml rullen i enderne, så kirsebærrene ikk ryger ud.
  • Skær marcipanrullen ud i ca. 12 lige store stykker.
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovnen og dyp marcipanstykkerne deri. 
  • Drys mandelsplitter ovenpå og stil marcipanstykkerne på køl indtil chokoladen er størknet. Servér 🤗

Mere konfekt?

Find inspiration her:

Vil du have endnu mere?

Så må jeg lige anbefale de her absolut forrygende snickers snitter – gode på konfektfadet, men også resten af året 😁

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*