Lidt lækkert til jule(frokost)bordet…? Et bud kunne være en hjemmelavet hønsesalat 🤗
Nemt at lave og bar top lækkert på en skive rugbrød eller et godt stykke franskbrød 👌🏻
Denne her variant er med kylling, æbler og bacon i en cremet dressing lavet på græsk yoghurt, god mayonnaise og lidt dijon – smagt til med salt, peber og et lille skvæt karry.
Salaten har en fin balance mellem salt fra bacon, frisk og sødt fra æbler og cremethed fra dressingen… 👌🏻
Hønsesalaten kan snildt varieres fra gang til gang, prøv fx at tilføje lidt porre, champignon eller asparges, skift bacon ud med skinke eller krydr med lidt paprika – faktisk li præcis hvad dine smagsløg har lyst til 😊
Udover til julebordet, er salaten god i sandwiches, i wraps eller evt i madpakken så lav bar en god stor portion 😊
Detaljer
4-6 pers
20 min
Ingredienser
450 g kyllingefilet + vand og bouillonterning
200 g bacon i tern
1 æble, skåret i små tern
1 dl græsk yoghurt
2 spsk god mayonnaise
1 tsk dijon sennep
1/4 tsk karry
salt og peber
1 håndfuld frisk, hakket persille
Sådan gør du
- Bring vand og bouillonterning i kog og lad kyllingefileterne simre deri i ca. 15 min, til de er gennemkogte.
- Mens kyllingen koger, sprødsteges bacon.
- Efter kogning skæres kyllingekødet i små tern og puttes i en skål sammen med de sprøde bacontern (gem lidt til pynt), æbletern og alle øvrige ingredienser.
Rør alt godt sammen og smag til. - Servér med lidt bacon til pynt og et drys persille på toppen 😊
Mere hønsesalat?
Her er en version med skinke og porrer:
Hønsesalat med skinke, champignon og porrer.
Link her.
Flere retter til julefrokosten? Her er lidt inspiration: