Frokost og madpakkeinspiration, Højtider, Jul, Julefrokost

Hønsesalat med æbler, bacon og persille

Lidt lækkert til jule(frokost)bordet…? Et bud kunne være en hjemmelavet hønsesalat 🤗
Nemt at lave og bar top lækkert på en skive rugbrød eller et godt stykke franskbrød 👌🏻
Denne her variant er med kylling, æbler og bacon i en cremet dressing lavet på græsk yoghurt, god mayonnaise og lidt dijon – smagt til med salt, peber og et lille skvæt karry.
Salaten har en fin balance mellem salt fra bacon, frisk og sødt fra æbler og cremethed fra dressingen… 👌🏻

Hønsesalaten kan snildt varieres fra gang til gang, prøv fx at tilføje lidt porre, champignon eller asparges, skift bacon ud med skinke eller krydr med lidt paprika – faktisk li præcis hvad dine smagsløg har lyst til 😊

Udover til julebordet, er salaten god i sandwiches, i wraps eller evt i madpakken så lav bar en god stor portion 😊

Detaljer

Antal

4-6 pers

Tilberedning

20 min

Ingredienser

  • 450 g kyllingefilet + vand og bouillonterning

  • 200 g bacon i tern

  • 1 æble, skåret i små tern

  • 1 dl græsk yoghurt

  • 2 spsk god mayonnaise

  • 1 tsk dijon sennep

  • 1/4 tsk karry

  • salt og peber

  • 1 håndfuld frisk, hakket persille

Sådan gør du

  • Bring vand og bouillonterning i kog og lad kyllingefileterne simre deri i ca. 15 min, til de er gennemkogte.
  • Mens kyllingen koger, sprødsteges bacon.
  • Efter kogning skæres kyllingekødet i små tern og puttes i en skål sammen med de sprøde bacontern (gem lidt til pynt), æbletern og alle øvrige ingredienser.
    Rør alt godt sammen og smag til.
  • Servér med lidt bacon til pynt og et drys persille på toppen 😊

Mere hønsesalat?

Her er en version med skinke og porrer:

Flere retter til julefrokosten? Her er lidt inspiration:

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*