Bagværk, Cookies, Halloween

Chocolate chip halloween cookies

De her cookies ikke bare smager fantastisk, de er også nemme og sjove at lave! 😊

Cookiesene kan spises lige som de er, men kan også dekoreres fx i forbindelse med halloween som her, hvor vi har pyntet dem med nogle simple edderkopper. Edderkopperne er lavet af chokoladeglasur, dumle karameller og sukkerøjne (købes færdige eller erstattes af små chokoladeknapper).

Cookiesene er lige som sådan nogle skal være; tykke og chewy indeni men sprøde udenpå og fyldt med lækker chokolade og karamelsmag. Jeg har puttet hakket daim i dejen, men du kan bruge lige hvad du foretrækker; lys chokolade, hvid chokolade, mørk chokolade, chokoladeknapper – eller måske endda hakket dumle, det vil også være godt i 👌

Dejen tar få minutter at røre sammen og så skal de bare formes og bages og så er de klar til at blive dekoreret af store som små 😊

Skal der bages flere halloween cookies? Prøv de her farverige peanutbutter cookies med glasur: Tryk her.

Detaljer

Antal

Ca. 12 stk

Tilberedning

5 minutter

Bagetid

12 min

Ingredienser

  • 100 g sukker

  • 150 g brun farin

  • 1/2 tsk salt

  • 1 tsk vanillesukker

  • 125 g smør, smeltet

  • 1 æg

  • 180 g hvedemel

  • 200 g daim, grofthakket

  • Desuden
  • 24 små sukkerøjne (eller små chokoladeknapper)

  • 12 dumle karameller

  • chokoladeglasur (125g flormelis, 1/2 spsk kakao og 1-2 spsk vand til passende konsistens)

Sådan gør du

  • Rør sukker, farin, salt og vanillesukker sammen i en skål.
  • Smelt smørret og rør det i skålen sammen med ægget. 
  • Vend mel og hakket chokolade i dejen. Alt vendes godt sammen til en tyk og sej dej.
  • Form 12 lige store kugler, fx med en isske og sæt på en bageplade med god afstand imellem. Jeg bagte 6 cookies pr plade.
  • Bag cookiesene12-14 min ved 200 grader, alm ovn, til de er fine og gyldne. Tag ud og lad køle.
  • Rør glasuren sammen og “tegn” 8 ben på hver cookie (gøres nemt ved at putte glasuren i en sprøjtepose og klippe et lille hul i spidsen). Placer en dumle i midten af hver cookie og sæt små øjne fast på den med glasur – voila 🤗
  • Cookiesene opbevares i en pose eller lufttæt beholder – så holder de sig fint lækre 2-3 dage 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*