Glutenfrit, Måltidssalater, Sunde retter

Spidskålssalat med quinoa, kylling, ærter og avocado

Jeg er vældig glad for måltidssalater – det nemt, hurtigt, sundt og der findes så mange muligheder. Og så er det lækkert med retter, der ikke ligger for tungt her i sommervarmen. Her får I en super skøn spidskålssalat med quinoa, kylling, avocado og ærter – altsammen vendt i en simpel, men smagfuld dressing og toppet med knasende kerner og frø… 😍 Til salaten har jeg lavet en lynhurtig avocadocreme 🤗 Den smager dejligt den her salat! Og så er den klar på bar et kvarters tid… 😊👌🏻

Quinoaen kan købes kogt og klar til brug – så er det lynhurtigt at lave salaten. Alternativt kan du selvfølgelig selv koge quinoaen (ca. 150g), så skal der bar regnes kogetid med i tilberedningen 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

15 min

Ingredienser

  • 3 dl kogt quinoa

  • 1/2 spidskål

  • 2 avocadoer, skåret i tern

  • 100 g friskbælgede ærter

  • 1 dl solsikkekerner

  • 300 g kyllingefilet i tern + smør til stegning, salt og peber

  • Dressing
  • 4 spsk olivenolie

  • 2 spsk hvidvinseddike

  • 1 spsk flydende honning

  • 1/2 spsk dijonsennep

  • salt og peber

  • Avocadocreme
  • 2 modne avocadoer

  • 2 spsk cremefraiche

  • 1 spsk citronsaft

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rør dressingen sammen og smag den til.
  • Snit spidskål helt fint og vend sammen med dressingen. 
  • Vend quinoa, avocado, ærter og solsikkekerner i skålen og lad det stå og trække, mens du steger og krydrer kyllingen.
  • Vend dens stegte kylling i salaten, anret det hele på tallerkner eller i en skål og top med sesamfrø.
  • Blend eller mos alle ingredienser til avocadocremen sammen og servér til salaten 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*