Ih hvor jeg bare nyder at sæsonen for kartoffelsalat er i fuld gang! Jeg elsker kartoffelsalater; de kan laves i alle afskygninger, de nemme, de hurtige og de smager bar skønt! 👌🏻
En af dem vi laver igen og igen er den her farverige omgang hvor kartoflerne er mixet med cherrytomater, soltørrede tomater, kapers og spinat – alt sammen vendt i en mild sennepsdressing, der bar klæder kartoflerne super godt 👌🏻
Tomaterne tilføjer friskhed, kapers lidt salt og syrligt og dressingen skaber en fin balance mellem lidt bid og sødme. I det hele taget bare en dejlig kartoffelsalat! Hele herligheden er klar på 30 min, incl kartoffel kogetid 😊
Detaljer
4 pers
15 min
10 min
Ingredienser
500 g små, (nye) kartofle
150 g cherrytomater
1 dl soltørrede tomater
2 spsk kapers
1 håndfuld purløg, finthakket
2 håndfulde frisk spinat, grofthakket
- Dressing
1 spsk grov sennep
4 spsk olie
1/2 spsk flydende honning
1 – 2 tsk citronsaft
salt og peber
Sådan gør du
- Skrub og skyl kartoflerne og sæt dem til kogning i letsaltet vand – de skal være møre, men med lidt bid.
- Skyl de kogte kartofler i koldt vand og lad dem dryppe af. Skær dem i tern.
- Skær cherrytomater i kvarte og hak de soltørrede tomater groft.
- Put kartofler, de 2 slags tomater, kapers, purløg og spinat i en skål.
- Rør dressingen sammen og vend i skålen – sæt på køl til servering 🤗