Sommer, Tilbehør

Kartoffelsalat med tomater, spinat og kapers

Ih hvor jeg bare nyder at sæsonen for kartoffelsalat er i fuld gang! Jeg elsker kartoffelsalater; de kan laves i alle afskygninger, de nemme, de hurtige og de smager bar skønt! 👌🏻
En af dem vi laver igen og igen er den her farverige omgang hvor kartoflerne er mixet med cherrytomater, soltørrede tomater, kapers og spinat – alt sammen vendt i en mild sennepsdressing, der bar klæder kartoflerne super godt 👌🏻
Tomaterne tilføjer friskhed, kapers lidt salt og syrligt og dressingen skaber en fin balance mellem lidt bid og sødme. I det hele taget bare en dejlig kartoffelsalat! Hele herligheden er klar på 30 min, incl kartoffel kogetid 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Kogetid

15 min

Tilberedning

10 min

Ingredienser

  • 500 g små, (nye) kartofle

  • 150 g cherrytomater

  • 1 dl soltørrede tomater

  • 2 spsk kapers

  • 1 håndfuld purløg, finthakket

  • 2 håndfulde frisk spinat, grofthakket

  • Dressing
  • 1 spsk grov sennep

  • 4 spsk olie

  • 1/2 spsk flydende honning

  • 1 – 2 tsk citronsaft

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skrub og skyl kartoflerne og sæt dem til kogning i letsaltet vand – de skal være møre, men med lidt bid.
  • Skyl de kogte kartofler i koldt vand og lad dem dryppe af. Skær dem i tern.
  • Skær cherrytomater i kvarte og hak de soltørrede tomater groft.
  • Put kartofler, de 2 slags tomater, kapers, purløg og spinat i en skål. 
  • Rør dressingen sammen og vend i skålen – sæt på køl til servering 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*